writing-img

telovadba po laparoskopiji

clock-img

13.11.2007, 20:38

clock-img

mi negra

pencil-img

22

Pred 14 dnevi sem imela laparoskopijo. Zdaj pa me znaima kakšne so vaše izkušnje s pričetkom gibanja po operaciji.
Jaz se počutim dobro...razen občasnih špikanj...v jajčnikih...(verjetno ovulacija)
Kdaj menite, da bi lahko začela s telovadbo?
Kakšne so vaše izkušnje?user posted image

Hvala.

clock-img

13.11.2007, 21:21

clock-img

lučka 25

pencil-img

5268

Kakšno vrsto telovadbe pa misli? Jaz sem imela laparo pred dobrimi 4 tedni in sem sedaj "le" veliko hodila (tudi po 2 uri). Drugače pa 2x tedensko hodim na rekreacijo (odbojko) in sem mislila že v nedeljo zopet začeti, pa nam je odpadlo. Moja svakinja se je tudi dobro počutila (res je, da njej niso nič delali, so jo le laparoskopsko pregledali in je bilo vse O.K., pa je 14 dni po operaciji že igrala tenis.
Mislim, da je dosti odvisno od počutja, samo sem pa mnenja da prav hitro pa tudi ni potrebno pretiravati. Je laparoskopija pač operacija.

clock-img

13.11.2007, 21:28

clock-img

Anonimen

Jaz sem nisem pobrala 3 mesece od te operacije. Žal. user posted image

clock-img

13.11.2007, 21:44

clock-img

lučka 25

pencil-img

5268

Taly, tudi meni ni bilo jasno, kako je lahko svakinja tako hitro okrevala. Zame res kar malo prekmalu. je pa po moje odvisno kaj in koliko ti naredijo. Jaz se sedaj dobro počuti, ni bolečin, tudi pri gibanju ni težav (moram kar dosti skakati sem in tja v službi - delam v vrtcu) in moram rečt, da sem že kar taprava. user posted image
Taliy, a mi lahko zaupaš, koliko časa po laparoskopiji pa ti je uspelo zanositi?

clock-img

13.11.2007, 21:57

clock-img

Anonimen

Točno 3 mesec sem zanosila. user posted image

clock-img

13.11.2007, 21:58

clock-img

Anonimen

V bistvu sem komaj 3 mesec sproščeno seksala brez nekih blaznih bolečin. user posted image
Ja, pa samo 2 odnosa sta bila zadost. user posted image

clock-img

13.11.2007, 22:04

clock-img

lučka 25

pencil-img

5268

user posted image user posted image user posted image  Super!

Pa hvala za odgovor. Midva sedaj prvič po laparo poskušava, brez pritiskov in sproščeno. Upam, da nama uspe. user posted image
Je pa pri meni 7 dan v ciklusu, pa me okoli jajčnikov vse tiši kot takrat, ko sem imela ponavadi ovulacijo (v času klomifena). Ne vem, a je že možno, da se bliža O. Sem pa že srečna, da imam normalno dolg ciklus in ne več 42-45 dni dolg.

mi negra, upam, da ne zameriš ker se pogovor usmerja še drugam in ne le na tvoje vprašanje. user posted image

clock-img

14.11.2007, 08:22

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Mi negra, če se počutiš v redu, ni nobenih ovir, da ne bi začela s telovadbo.
Mene ni skoraj nič bolelo po laparoskopiji (sem imela še hitero zraven), pa so imeli veliko dela z mano, po drugi histero, bi šla lahko takoj po operaciji domov, tako dobro sem se počutila. Tako, da smo si različni, je pa tudi res, da mi po 6 urah poroda (čakanje, da poteče dovolj časa od obroka) in potem CR, ni bilo nič.

clock-img

14.11.2007, 18:31

clock-img

mi negra

pencil-img

22

hvala za vse odgovore......mogoče bom malo prihranila vaje za trebuščkauser posted image
hodila sem že 5 dan po operaciji, sicer malo bolj počasi ampak je šlo...zdaj pa čutim, da bi lahko še kaj več...malo neudobno se sicer počutim ko stisnem trbuh ampak ostalo je OK.

še nekaj ... a se po posegu kaj premakne menstruacija...jaz bi jo že skoraj mogla dobiti pa še nobenih znakov nimam, da se bo kmalu prikazala...pravzaprav mislim, da imam šele ovulacijouser posted image

lučka 25... ne skrbi user posted image tako me vse zanima ....upam, da bo tudi nama kmalu uspelo... sem že kar nestrpna s to prvo menstruacijo po operaciji...user posted image

clock-img

14.11.2007, 18:36

clock-img

lučka 25

pencil-img

5268

IZVIRNO SPOROČILO: mi negra
lučka 25... ne skrbi user posted image tako me vse zanima ....upam, da bo tudi nama kmalu uspelo... sem že kar nestrpna s to prvo menstruacijo po operaciji...user posted image

Upam, da res!!! user posted image user posted image user posted image

Drugače pa se je meni user posted image  pojavila VELIKO prej. Ciklus je bil dolg le 27 dni in ne 48 kot pri zadnji user posted image . Gotovo je odvisno kot pri kateri. Jaz imam namreč PCO sindrom in kar naj bi mi prešpikali jajčnike, da bi delovali je gotovo to to, ker prej nisem ali pa sem imela bolj nenormalne ovulacije in s tem dolžine ciklusov.

clock-img

14.11.2007, 18:47

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Prva M je pri meni prišla prej, druga pa je zamujala. 

clock-img

15.11.2007, 19:10

clock-img

mi negra

pencil-img

22

meni pa še nič ne kaže na menstruacijo..hmmm...upam, da ne bo zamujalauser posted image , ker sem že malce nestrpna, da začneva delati naprej na user posted image  user posted image

Upam, da pride user posted image čimprej

clock-img

31.01.2008, 13:04

clock-img

marusi

pencil-img

356

punce, o kakšni laparoskopiji govorite? meni so tako odstanili žolčnik, pa ne vem, kdaj lahko začnem. eni pravijo, da še 6 mesecev ne. neni se pa že po 2h tednih brez rekreacije meša. rada bi šla nazaj na pilates, z badmintonom bom pa še počakala. kakšne izkupnje imete?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem