writing-img

temenca????

clock-img

12.05.2008, 12:01

clock-img

cambi

pencil-img

66

Berem in berem , ampak mi ni velik jasno! Pa ne se smejat, ampak jst resnično ne vem kaj so to temenca oz. kako to zgleda?
A mi lahko ena to tko po domače razloži kaj je to in zakaj nastane?
Hvala in oprostite moji nevednosti

clock-img

12.05.2008, 12:08

clock-img

zabica26

pencil-img

465

Če jih boste imeli, boš že vedela. user posted image
To se naredijo takšne temne lise po otročkovi glavici, ki se potem luščijo in odpadajo. Jih je kar trdovratno spravit stran, moraš pa biti vztrajen. Lahko se pojavijo kmalu po rojstvu, lahko pa kasneje. Pri nas so se šele takrat, ko so fantu začeli hitro rasti lasje. Torej, preprosto...glava se lušči in rjave lisice ima po lasišču. user posted image

clock-img

12.05.2008, 12:12

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

temenca ali po angleško cradle cap zgleda takole:
user posted image
odebeljena koža, ki postane rjavkasta.

clock-img

12.05.2008, 12:14

clock-img

brigitaa

pencil-img

335

Točno tako, men so sicer zgledala kot ena vrsta prhljaja, sem pa potem po kopanju mazala z olčkom in počesala z tisto otroško krtačko in onim mini glavničkom

Kar ne ubije, te samo okrepi

clock-img

12.05.2008, 12:17

clock-img

cambi

pencil-img

66

Hvala lepa vsem za tako hiter odgovor!
A pa to kej lasje tud pol odpadejo al ostanejo?
Ker si kar ne predstavljam, da bi moja dojenčica, ki je stara 16 dni zgubila lase, saj ima sedaj že 5 cm dolge in je že prava dolgolaska!

clock-img

12.05.2008, 12:18

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Laski ostanejo.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

12.05.2008, 12:30

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

men včasih mal laskov gre zraven, ko kak velik kos temenca stran odluščim. sam to je res zanemarljivo - se ne pozna in ne postanjo plešasti, ne se bat user posted image

clock-img

12.05.2008, 12:44

clock-img

Annny

pencil-img

4837

No, naša punčka tega ni imela na glavi, se ji je pa nekaj luskic naredilo v predelu obrvi..spomnim se, da so bile kar trdovratne, ampak v barvi kože, ne takšne temne, kot je zgoraj na fotki. Lp

clock-img

12.05.2008, 17:17

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Da se jih znebimo se priporoča, da po kopanju (ko je koža navlažena) z glavničkom češeš otroka. Če pa so zelo trdovratne,  namažeš otroku glavico z oljem (lahko tudi olivnim), mu daš kapico in vse skupaj pustiš preko noči. Naslednje jutro glavico opereš in malce skrtačiš.

clock-img

12.05.2008, 23:26

clock-img

*Junona*

pencil-img

6200

Na forumu sem zasledila, da punce zelo hvalijo kozmetiko Mustela, kar se tiče temenc.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem