writing-img

temenca pri 6tih mesecih?

clock-img

22.07.2011, 20:34

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Naši tamali se je zdaj, pri šestih mesecih na glavi naredila ena taka rumena oblogica. Ker ne ta prvi in ne ona nista imela temenc kot novorojenčka, me zanima ali je možno, da je to to in to zdaj pri 6?

Moram preštudirat kako to odsranit, ker sem mislila, da tega sploh ne bo...

clock-img

22.07.2011, 20:43

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Ne vem, do kdaj je običajno da se pojavijo, sem jih pa jaz z lahkoto spravila dol tako, da sem mu med kopanjem, ko jih je itak že topla voda razmehčala, malo namazala z ol. oljem in ptem samo s tetra pleničko narahlo zdrgnila. Rešili smo se jih nahitro, je pa res, da jih ni imel veliko.

clock-img

22.07.2011, 21:39

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

jep, jaz sem to prvic "dozivela" ko je bil star eno leto!
dvakrat sem poskusala z baby oljem(namazala, po kaki uri sprala s samponom), ampak ni bilo haska...
potem sem pac vsak dan zmocila tudi glavico in drgnila-je blo reseno v enem tednu user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

22.07.2011, 21:56

clock-img

soncek84

pencil-img

13

sama teh problemo pri mojem 6 mesečniku sicer nisem imela, ampak  mi je patronažna rekla, da če jih bo imel, naj mu par ur pred kopanjem namažem z oljem in potem malo podrgnem z bombažno krpico med kopanjem. kot pa pravim, sama tega nisem sprobala (še).

clock-img

22.07.2011, 21:58

clock-img

nusi

pencil-img

1833

namaži z oljem (olivno ali mandjevo), potem pa med kopanjem s tetra pleničko nežno podrgni, čeprav mojmu sem jaz morala z glavničko, ker drugače ni šlo nič dol

clock-img

23.07.2011, 08:09

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

moj jih je imel pri 3 mesecih ( verjetno jih imajo lahko tud 6 mesečnikiuser posted image ). nam je pomagal šampon od Mustele proti temencam. drugače so nam pa v materinski šoli rekli za mandljevo olje, da tud pomaga, tako kot so punce že napisale.

clock-img

23.07.2011, 09:08

clock-img

Lantea

pencil-img

362

Temence lahko najdeš na glavi tudi pri treh letih. Jaz sem se jih najlažje rešila z mustelino peno proti temencam.

clock-img

23.07.2011, 09:13

clock-img

naja17

pencil-img

2696

Mi jih odstranjujemo (smo že odstranli, pa so se spet pojavila) z margarino, pred kopanjem, pol pa zdrgneš in spereš...

clock-img

23.07.2011, 13:20

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.07.2011, 14:06

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Sem naredila kot ste rekle, ampak mislim, da sem pretiravala z dgnjenjem s tetra pleničko. Ma nisem drgnila ne vem kako, ampak vseeno ji je na dveh mestih kožica na glavi opraskana :(

Bom danes bolj nežna.

clock-img

24.07.2011, 14:19

clock-img

Anonimen

Pri nas z oljem ni bilo uspeha ... z mustelino kombinacijo (krema + pena) proti temencam je šlo pa v 3h tretmajih (se mi zdi) vse stran in to bez kakršnega koli drgnanja. Ker P mi je rekel, da se temenc ne sme z drgnenjem odstranjevat. Lahko se lasišče masira z eno zelo mehko zobno ščetko naprimer, ne sme se ga pa z glavničkom ali plenico drgnit, ker so temenca dejansko del lasišča in če jih gobo odstranjuješ zelo hitro do krvi raniš lasišče.

clock-img

24.07.2011, 15:09

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Jutri grem takoj po Mustelo v lekarno! user posted image

clock-img

24.07.2011, 15:19

clock-img

Anonimen

Samo obvezno moraš vzet kremo in peno proti temencam. Kremo zvečer vmasiraš v lasišče, pokriješ s tanko bombažno kapico, zjutraj pa vse skupaj najprej z zelo mehko krtačko zmasiraš in nato otročku s peno opereš lase. in razčešeč z gostim glavničkom (samo nič pa z glavničkom ne drgneš po glavi). No in potem kremo nanašaš vsak drugi večer in zjutraj pereš s peno dokler ne zginejo. In kot sem rekla, pri nas je šlo v treh tretmajih dol, pa je imela že tiste trdovratne rumene temance.

clock-img

24.07.2011, 22:33

clock-img

Anonimen

Pri. Nas je šlo s kombinacijo olivnega olja in mustelino peno. Trajalo je pa 14 dni. Pojavila so se tudi pri 2-letni nečakini, tako da znajo presenetit tudi kasneje.

clock-img

25.07.2011, 20:46

clock-img

jakipaki83

pencil-img

203

Mi smo jih dobili pri 2 mesecih in odstranili z mustelo (krema in šampon. No, spet so se nam pojavila pri cca letu in pol. P mi je rekla, da je to čisto normalno in da se mu lahko še vedno pojavijo.  Zdaj ne počnem nič posebnega, ker se itak ne pusti namazat s kremo od mustele oz. se potem z njo maže po celem obrazu. Smo jih že skoraj odpravili samo z rednim umivanjem glave.

clock-img

26.07.2011, 07:19

clock-img

Anonimen

Aja, da se temenca niso ponovila smo mi preventivno to Mustelino peno uporabljali kot šampon, dokler je ni zmanjkalo.

clock-img

26.07.2011, 13:49

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Mustelina penan je zakon! Že po prvem nanosu je šlo skoraj vse dol. Ampak gor ne piše, a se jo daje dokler ne zginejo - lahko vsak dan, ali je treba mal pavze narest vmes? Lekarnarka mi je namreč rekla, da laho na vsake 3 dni, ampak ni bla ziher...

clock-img

26.07.2011, 14:10

clock-img

Anonimen

Neeee ... pena se lahko uporablja kot šampon. Pri kremi je pa treba pavze delat (kak dan ali dva).

clock-img

26.07.2011, 14:11

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Ah, ok. Super.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem