IZVIRNO SPOROČILO: daisyb
pozdravljene,
mi imamo 11 mesecnika in se se vedno zbuja ponoci non stop..po navadi enkrat za mleko (ne vedno). Zvecer predno je treba it spati je cel kazin...sev premetava gor in dol po kavcu, godrnja in tecnari...ko ga dam v postlo pa jok..noce zaspati v svoji postli. ponoci se zbudi in spet noce zaspati v svoji postli. Pol ga mormo dat spat v naso postlo..pol pa ga nesem spet v njegovo. in se to...celo noc se preobraca..in spi vedno odkrit.
zadnja dva tedna ga pustimo kdaj tudi jokat...prvic je jokal pol ure in pol zaspal..ko sem ga sla pogledat je bil brez hlac...in odkrit. vcasih se zgodi, da joka minutko in pol kar sam zaspi..kaj bi ve naredile. ali naj ga pustim vsako noc jokat...
Hm, no jaz k sreči teh težav več nimam...kak pameten nasvet pa, hm, kaj pa vem.
Kak je pa oblečen? Mu je mogoče prevroče glede na to da si sleče hlače?
Ima mogoče kako niniko pri sebi? Da se je lahko oklene? To je otrokom ful pomembno.
Imate vedno isto rutino zvečer? Npr. umivanje, hrana, čiščenje zobkov in potem v posteljo? Tako da ve kaj pričakovati? Otroci imajo radi rutino.
pri nas se kopamo,potem pojemo flaško, si sčistimo zobke in gremo v pojstlo. Tam mu prižgem tigrčka z nežno glasbo ki oddaja tudi medlo svetlobo, mu dam niniko (pri nas je to kar tetra plenica- no ,eno tri ima v pojstli

) in potem se ali vležem zraven na najino posteljo (spimo v isti sobi) al pa čepim ob njegovi postelji in se delam kot da spim. Včasih se zgodi da začne hodit okol postelje in me cukat, a kmalu odneha in gre spat. Ponavadi pa si samo najde pozicijo v kateri bo spal in to je to. Ko zaspi ga grem samo popravit da je pokrit.
prosim ne ga puščat pol ure da se joka...pojdi raje k njemu in bodi ob postelji in se delaj kot da spiš, vsake toliko časa reči potiho ajaaja z zaprtimi okami (no,vmes ga malce poškili)... vedel bo da si tam in bo tudi brez strahu in lažje zaspal. Sprva bo verjetno težko, ampak bodi mirna. Če se bo vlegel ga lahko tudi malo tapkaš po ritki, to enim ful paše. Pa pomirjajoča glasba ki te ponese v spanec je pri nas zakon. Včasih še jaz zaspim zraven hehehe
Hm, mogoče pa ga zobki mantrajo? Imam mogoče dudo? To mi je še nekako padlo na pamet.
Ah ja, pa on čuti če si nervozna oziroma slabe volje in če zaspi v takem vzdušju je možno da se ponoči zbuja zaradi tega...
No, če se bo zbudil sredi noči nikakor ne prižigaj luči, nežno ga potapkaj po ritki ali pa nežno reci ajaaja. Mogoče bo delovalo. Pa delaj se kot da spiš seveda
Želim vam mirno noč...
< Sporočilo je popravil frutolina -- 11.5.2010 21:13:43 >