writing-img

tht ali ns???

clock-img

07.03.2007, 19:13

clock-img

neja123

pencil-img

6

pozdravljene.
zanima me kateri test priporočate THT ali NS?
moj G mi priporoča THT ker ga opravljajo v ZD kjer test tudi sam opravlja.

hvala

clock-img

07.03.2007, 19:26

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

THT ne delat,ker je brezveze.Pojdi na NS

clock-img

07.03.2007, 19:35

clock-img

mala

pencil-img

913

vsekakor NS, na THT te pošljejo če nimaš glih zadovoljivega rezultata,ali če zamudiš NS

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

clock-img

07.03.2007, 19:39

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

THT je neodovisni presejalni test za DS v drugem trimesečju, vendar pri tistih, ki uspejo opraviti NS in vse kar temu pripada,THT nima posebnega smisla. THT ima namreč le 60% napovedno vrednost, medtem ko je ima NS 80%, NS + NK 90%, NS+NK+DHT pa celo 95%.

Najboljše lastnosti ima KOMBINACIJA NS plus DHT.Ker samo THT je za 50% manj občutljiv od zgornje kombinacije.

clock-img

07.03.2007, 20:44

clock-img

Blacky30

pencil-img

4685

Oboje. Jaz sem šla delat oboje. Sicer NS ni pokazala nič, ker se mali ni hotel obrniti, sem se pa že prej odločila za THT. Rezultat je bil super, 1:18000 in v drugo se bom odločila enako.user posted image

clock-img

07.03.2007, 21:10

clock-img

yaris

pencil-img

549

Ko sem bila noseča sem šla na THT.NS mi ginekologinja sploh ni omenjala.
Če bi bila spet noseča pa bi šla zagotovo na NS.user posted image

clock-img

08.03.2007, 10:08

clock-img

Miško

pencil-img

189

Lunca - kaj pa je NK?

clock-img

08.03.2007, 12:01

clock-img

guppy

pencil-img

1968

NK pomeni nosna kost, kar pomeni, da ginekolog z UZ preveri ali je le-ta prisotna ali ne. Statistično je namreč manj verjetno, da ima otrok DS, če je vidna nosna kost.

clock-img

08.03.2007, 12:08

clock-img

Anonimen

THT je samo za tiste, ki so "zamudile" obdobje, ko se lahko dela NS+DHT - kot sem razumela dr. Pušenjaka, je ta kombinacija najbolj zanesljiva, kar pišejo tudi zgoraj Lunc_a 

clock-img

08.03.2007, 21:00

clock-img

Anonimen

Zdajle delajo ČHT (štirihormonski test), ki je najbolj zanesljivi.

JAz sem ga glih kar imela. Najprej ti G. naredi UZ in izmeri tole širino na vratu, potem pa greš še v laboratorij. In potem na podlagi obeh rezultatov naredijo izračun.

clock-img

09.03.2007, 09:54

clock-img

Anonimen

Čisto isto se sprašujem sama, v ponedeljek sem bila na NS, nosna kost je lepo vidna, tveganje majhno za trisomijo 21+18+13 (torej DS, Edward sov sindrom in Patau sov sindrom). Vse je videti v redu in tam kjer mora biti.
Ampak moja butasta G (ni drugega izraza) o tem da grem na NS sploh slišat ni želela, da je to moja stvar-čigava pa če ne mojauser posted image , in da ona dela THT (trojni presejalni test) v 18. tednu, za takrat me je kar naročila in rekla naj prinesem s seboj 83 evrov.
Pa se resno sprašujem kakšen smisel ima delat še THT po ok NS, če je slednji celo manj zanesljiv? A bi ve šle delat po v redu NS še THT?

Srček user posted image 13t2d

clock-img

09.03.2007, 10:31

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

srcek, ne rabis THT, ce so rezultati NS ok... G sluzijo na razlicne nacine...
Definitvno se strinjam z Lunco, da NS + DHT je najboljs. Med NS in THT pa absolutno NS.. Po zelji gres lahko kasneje se vedno na THT...

clock-img

21.03.2007, 17:36

clock-img

Blacky30

pencil-img

4685

Jaz bi šla na NS in THT ne glede na rezultat NS. Odločiti se moraš sama.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem