writing-img

tiramisu

clock-img

30.12.2006, 07:10

clock-img

Anonimen

Prosila bi za en res dober recept za tiramisu z mascarponom.Vem,da obstaja veliko različnih načinov priprave,jaz pa bi rada,da bi bil čvrst in res dober.Če ima katera kakšnega prosim za recept.

clock-img

30.12.2006, 07:26

clock-img

Anonimen

Jaz delam po tem receptu in mi zmeraj pride zelo čvrsti. Res pa je da raje uporabljam rastlinsko smetano, ker mi je boljša po okusu in ker jo lahko bolj čvrsto stepeš, brez da bi se ti sesedla oz skup vrgla. Vsaj meni se je tako dogajalo z navadno smetano.

300 g otroških piškotov
500g sira mascarpone
4 jajca (mal večja)
200g sladkorja (jaz dajem manj, pa je vseen še sladek)
2 sladki smetani (jaz vzamem manj kot pol litra rastlinske)
črna kava
Po želji v kavo lahko kapneš mal ruma
kakav za dekoracijo

Rumenjake stepeš s sladkorjem, tako da postane zmes že bleda. dodaš stepeno smetano (kar fajn trda naj bo) in mascarpone. Zmešaš, nato dodaš še beljak in ponovno zmešaš.

dalje pa veš, pomakaš kekse, jih naložiš po dnu, gor vliješ maso, jaz jo še posujem narahlo s kakavom, potem spet namočeni piškoti in spet masa in na koncu še kakav kot dekoracija


Obenem pa ti še želim lep silvestrski večer in srečno novo letouser posted image

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 30.12.2006 7:38:19 >

clock-img

30.12.2006, 07:35

clock-img

Anonimen

Hvala Mišek za recept in tudi tebi vse lepo v letu 2007!

clock-img

30.12.2006, 07:37

clock-img

dskubin

pencil-img

2326

joj, meni pa je rastlinska smetana zanič, no vsak ma svoje okuse

v glavnem jaz delam podobno kot mišek13, samo brez smetane.
najprej stepem rumenjake in pol sladkorja, ter to vmešam v mascarpone
z beljaki in drugo polovico sladkorja napravim sneg (če daš v beljake tudi sladkor, rata tak bolj kremast), to potem na roke (da ne ne sesede) vmešam v preostalo maso
piškote namočim v črno kavo s par žlicami Marsale
vsako plast potresem s kakavovim prahom


clock-img

30.12.2006, 15:53

clock-img

Anonimen

MIŠEK 13 tale recept mi je p nekam znan user posted image

cukra je dovolj 110 g. 10 g stepeš skupaj s smetano, 100g pa z rumenjakiuser posted image

v rumenjake priporočam, da daješ po žličkah maskarpone sirček počasi in šele na koncu smetano dodaš.

beljakov ne uporabljam,

je pa res ta tiramisu za prste polizati. tiramisu se da v hladilnik in je naboljši naslednji dan (odvisno kdaj ga pripraviš), ker se tako že upejo vsi okusi lepo premešati v tiramisuju.

Rastlinske smetane pa sploh ne občutiš.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 30.12.2006 15:59:52 >

clock-img

30.12.2006, 16:41

clock-img

Anonimen

user posted image  Sem ga zjutraj naredila po tem receptu,samo malo manj sladkorja sem dala.Smo ga že malo probali,super je,lepo se reže,ker je dovolj čvrst.Mljack,mljack!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem