writing-img

torta

clock-img

24.03.2005, 10:45

clock-img

Anonimen

kaj mislte, mi bo ratala za RD? Ene parkrat sem jo že pekla, pa je kr blo..no bol za pojest, kot gledat :)- zdej se je moram pa spet lotit. Mali pravi, da bi jagodno.

Ma kdo kašne res dober pa res izi načrt?

clock-img

24.03.2005, 10:46

clock-img

Anonimen

Recept-lepo prosm:)-

clock-img

24.03.2005, 10:48

clock-img

Anonimen

Babi nevenka, rabim načrt - od začetka do konca: spisek za v štacuno in potem posamezni koraki ;)

clock-img

clock-img

Anonimen

Žal mi je nisem nič kaj prida kuharca..torte raje kupim:ups::ups::ups:

clock-img

clock-img

Anonimen

Mislš, da bi jo jst tud rajš, al kuga :zmeden2:

clock-img

24.03.2005, 10:50

clock-img

sarči

pencil-img

370

Slaščičarna kliče:bravo::bravo::bravo::torta::torta:

clock-img

24.03.2005, 10:50

clock-img

Anonimen

Teta al bina načrt:oblečeš se pa ubuješ čevlje,ne v copatih v štacuno,pol najdeš najbližjo vstopiš in vprašaš:a mate jagodne torte.......no viš,čist nič ni težko in komplicirano:)-:)-:)-

clock-img

24.03.2005, 10:54

clock-img

Anonimen

Mtr, si ti brihtna :bravo:

Kje spiš, da te ne ukradejo nevenka? :zmeden2:

clock-img

24.03.2005, 10:55

clock-img

Anonimen

Zraven mojga desca9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa

clock-img

24.03.2005, 10:56

clock-img

Anonimen

Prvi tiger, ne? No, sej za tako žensko se je vredno potrudit ;)

clock-img

24.03.2005, 10:59

clock-img

Anonimen

Ja pravi:sloncek:zato me pa noben ne upa ukrast:zmeden:

clock-img

24.03.2005, 11:23

clock-img

Anonimen

Ok al bina, nekaj je blo že napisanega,
Obuješ čevlje oblečeš hlače in pulover in začneš stopat. Odstopicljaš do trgovine in kupiš tisto že spečeno testo. Potem greš k vloženem sadju in kupiš dva paketa jagod. Kupiš še sladko smetano in svečke. Potem se pa moje znanje neha. Če se ti preveč ne mudi ti lahko jutri iz knjige recept prepišem. Ampak testo, pa jagode pa smetano boš zihr rabla!

clock-img

24.03.2005, 11:24

clock-img

Anonimen

Ja, najbolj me skrbi testo, k enkrat rata, drugič ne. Alja, če maš kej čist na izi testo, mi lahko na privat pošlješ, da se kje ne izgubi :zmeden2:

clock-img

24.03.2005, 11:25

clock-img

Anonimen

Bom mojo profi mmi vprašala, k ona obvlada, pa dobiš.

clock-img

24.03.2005, 11:25

clock-img

Anonimen

mami sem mislila

clock-img

24.03.2005, 11:47

clock-img

Amai

pencil-img

76

Al bina, jaz delam sadno torto vedno po tem receptu...pa jo vsi pohvaljo
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&ID=400

Fajn je ker je ne režem (če jo moram, pride vedno postrani :)-), ampak se plasti posamezno pečejo... pa uporabljam peki papir, da se ja ne prime...

Ah, sej bo ratalo!

clock-img

24.03.2005, 11:50

clock-img

Anonimen

Čak, amai, pa vsako plast posebej pečeš? Torej ko vzameš eno ven, daš v ror drugo, itd...Ampak zakaj samo po tretjino v pekač, če piše, da ratajoštiri plošče :zmeden2:

clock-img

24.03.2005, 11:55

clock-img

Amai

pencil-img

76

recept je za tri plasti...ja eno ven pa drugo not (v pečico namreč)...če želiš 4 plate, moraš povečat količino sestavin za 1/3, pol pa seveda zlivaš četrtino testa v pekač...

pa medtem ko se ti ena peče in ena hladi - da se preveč ne ohladi jo pokrij ali s krpo ali s folijo...da se čist ne presuši...meni je namreč najlažje, da vse spečem, pa potem vse naenkrat filam s smetano in sadjem...

clock-img

24.03.2005, 12:03

clock-img

Anonimen

No, zdej pa že bol zastopm ;)

Itak bom najbrž morala 2 torti spečt, tako da bom enkrat tole enkrat pa :zmeden2:

clock-img

24.03.2005, 12:32

clock-img

Anonimen

Testo: 5 rumenjakov in 4 žlice sladkorja mešaš z mešalcem. Zmešaš sneg iz 5 beljakov. Sneg daš k tumenkakom, dodaš 5 žlic moje (ali pa 6 romenjakov in beljakov in 6 žlic moke). Dodaš melo špecilnega praška in 1 vanilin sladkor. Zmešaš, pa ni treba nevem kako predivno. Kar korajžno. Namažeš model za torte z margerino, potreseš z moko (tako posteljco narediš), vliješ notri testo in pečeš 40 minut pri 170 stopinj. Vzameš ven, odpreš model, zarežeš z nožem okoli in okoli po sredini. Samo malo zarežeš. Potem testo "prerežeš" z vrvico (nitko od sukanca). Primeš na konceh in vlečeš sem in zja, žiga žaga.
Fila je pa dobra z želatino in sladko stepeno smetano (raslinska je ful bolj gosta), pa z jagodami seveda, če princ tako želi. Ampak točnega recepta pa ne vem.
Včasih sem jaz pekla vsak po dve torti vsak konec tedna, sem bila manijak. Jaz če nekaj delam, delam tu mač. Puloverjev sem eno leto naštrikala 14. A hočeš ta ti še za to povem, kako se dela?

clock-img

24.03.2005, 12:48

clock-img

Anonimen

Kaj je to "tumenkakom"? :zmeden2:

clock-img

24.03.2005, 12:49

clock-img

Anonimen

:)-:)-:)-Splišni, še enkrat preberi od začetka počasi...mater, kaj si pa to pisala ;)

ne, štrikat pa znam, hvala.

clock-img

24.03.2005, 13:42

clock-img

Anonimen

Aja, rumenjakom. Ne me zezat, že tako moje delo dovolj trpi, ko vmes pišem, ne morem še brat za seboj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem