cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

torta

clock-img

12.04.2011, 08:49

clock-img

kajalin*

pencil-img

1402

Spekla bi torto za babico,ampak problem je v tem,da nimam blage veze,prav nič o peki razen jabolčne piteuser posted image
Model za torto imam ta mali,torta bi naj bila manj sladka (starostna sladkorna),dobra in lepa.Brez smetane okoli,ker to mi ne sede.
Biskvit bom mnda naredla po receptu,biskvit ki ne pade dol.
Kakšna pomoč,nasvet?Vem to,da prerežem bislvit potem se pa konča,kako spravim nadev not,da se ne razleže?Uh,res čist nič ne vemuser posted image

clock-img

12.04.2011, 09:50

clock-img

Tanik

pencil-img

1705

moja prva torta je bila nutela torta in mi je ful uspela pa prej nikoli nisem pekla,samo model torte sem imela doma. če ti je okus všeč oz. drugim,mislim da s to ne moreš zgrešit in ti bo sigurno uspela.

šele zdaj prebrala da manj sladka. ne vem ti svetovat druge torte,žal.

< Sporočilo je popravil Tanik -- 12.4.2011 9:51:11 >

clock-img

12.04.2011, 10:24

clock-img

Adelina

pencil-img

962

Kakšna skutna ali jogurtova, morda tudi mascarpone torta se da naredit tudi manj sladko. Poglej malce na kulinariki in zmanjšaj sladkor, če se ti zdi preveč. Sam ne vem, če ne boš mogla speč drug biskvit, ker ta ki "ne pade dol" pride visok, za skutne torte pa je ponavadi le spodaj biskvit (ali krhko testo), gor pa skutna krema. Vmes med kremo lahko naložiš sadje v plasteh (kakšne breskve ali marelice pridejo zelo lepo pol ko režeš torto-kot nekakšni polmesci), pa okrasiš jo tudi lahko s sadjem. Samo opozorila bi rada, da če boš delala kremo z želatino, pol ne smeš uporabiti svežega kivija ali ananasa (iz kompota lahko), ker se ti želatina-krema ne bo strdila.

clock-img

12.04.2011, 11:22

clock-img

kajalin*

pencil-img

1402

Model ima premera 18 cm.
Študiram,da bi naredla kr biskvit,potem pa kremo iz kompota vanilijevega pudinga+smetana,mogoč not še želatino in tega ne rabim dodatno sladkat,zdej mam pa problem s čim obliti torto namesto smetane?
Rada bi naredla visoko torto tako ta pravouser posted image
imam doma ta veliko jedilno čokolado,može?

clock-img

12.04.2011, 12:54

clock-img

thaiss

pencil-img

6836

IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

jedilno čokolado+ maslo stopiš na sopari, in preliješ torto. Če imaš kakšne barvne mrvice jo še okrasiš

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

clock-img

12.04.2011, 12:56

clock-img

t5t6

pencil-img

611

Jaz imam zelo enostaven recept za skutino torto, ki je tudi bolj lahka in primerna za to kar rabiš ti in sicer rabiš:

1 kg skute
4 jajca
12 dkg masla
1/4 kg sladkorja (jaz dam črnega)
vanilin sladkor
sok 1 limone (precediš)
10 dag rozin
6 žilc gresa
pecilni sladkor

Maščobo in sladkor penasto umešamo. Dodamo skuto, ki smo jo prej pretlačili in rahko umešali z rumenjaki, primešamo še vanilin skaldkor, zdrob, očiščene rozine, limonin sok, pecilni prašek in nazadnje na rahlo vmešamo sneg beljakov. vse skupaj damo v dobro pomaščen model in pečemo 1 uro na 180 C. Mora rahlo porjavet.
Ko vzameš s pečice počakaš, da se nekoliko ohladi odpreš model in na večji krožnik obneš narobe. Če žeili s čim okrasiš ali pa tudi ne. Jaz to večkrat spečem kar tako, ker je res enostavno.

clock-img

12.04.2011, 13:38

clock-img

kajalin*

pencil-img

1402

hvala za vse napotke :)
js moram dati vse sestavine na pol glede na moje modelček.Moram jo okrasiti,ker to je tortica za rd!user posted image

clock-img

12.04.2011, 19:42

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

jaz najraje naredim kar tiramisu v okrogli tortni model.

Ko posipaš kakav zgoraj, lahko iz papirja izrežeš črke in tako okrasiš.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

12.04.2011, 19:48

clock-img

kiara85

pencil-img

157

na spodnjem naslovo imaš veliko dobrih receptov in morda dobiš kakšno idejo tudi za okrasitevuser posted image

http://www.kulinarika.net

clock-img

12.04.2011, 19:51

clock-img

blaža

pencil-img

8795

če nisi vešča peke, se lahko lotiš ali z savojardi kot za tiramisu, al pa zdrobiš na fino petit piškote in narediš piškotno testo,..

Jaz sem ta vikend nardila z savojardi, namočla sem jih v mleko z rumom, ena plast vaniline kreme ( malo mascarponeja, vanilijev puding, setana), pol spet plast piškotov, pa ena plast svežih jagod in na vrhu krema iz smetane in mascarponeja. Fuul je blo sočno in dobro. Lahko okrasiš z jagodami in preliješ z želtino, je lepo za oko. Če ne pa okrasiš po želji.

Piškotno testo je pa iz zdrobljenih piškotov, margarine, malo ruma, par žlic mleka, malo sladkorja in daš v pekač, čez pa kako kremo, sadje, al pa kaj čokoladnega,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

12.04.2011, 19:54

clock-img

blaža

pencil-img

8795

IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

Model ima premera 18 cm.
Študiram,da bi naredla kr biskvit,potem pa kremo iz kompota vanilijevega pudinga+smetana,mogoč not še želatino in tega ne rabim dodatno sladkat,zdej mam pa problem s čim obliti torto namesto smetane?
Rada bi naredla visoko torto tako ta pravouser posted image

želatina ti ne rabi, lče pazi, da je puding dovolj čvrst in da ga skozi mešaš ko se ohlaja, da ne bo grudic.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

clock-img

13.04.2011, 09:05

clock-img

superstar7

pencil-img

161

Uooo Blaža kakšne lepe torte.user posted image V albumu gledam. Anyway lahk bi blo "PRI VESELI SALMONELI" user posted image user posted image

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

clock-img

16.04.2011, 18:27

clock-img

suzolinka

pencil-img

353

Če ima tvoja babi sladkorno, ji jaz ne bi pekla navadne torte, ker ji bo cuker nabilo do ...to pomeni, da se bo morala še nekaj časa bremzat, da ji bo spet padel dol.
Jaz predlagam, da ji spečeš dietno, nekako takole:
- zmešaj rumenjake, dodaj ohlajeno stopljeno čokolado (vsaj 75%) in mlete mandeljne (zmes naj bo gosta kot za šmorn)
- naredi sneg iz beljakov in vmešaj v maso
- ko je pečena, torto prereži, namaži z marelično marmelado (manj sladko), sestavljeno pa premaži spet z mešanico čokolade in kisle smetane.

Za osnovo vzamem jaz 8 jajc. Če želiš višjo, dodaj jajca.

clock-img

16.04.2011, 19:36

clock-img

blaža

pencil-img

8795

IZVIRNO SPOROČILO: superstar7

Uooo Blaža kakšne lepe torte.user posted image V albumu gledam. Anyway lahk bi blo "PRI VESELI SALMONELI" user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Steve Jobs

clock-img

16.04.2011, 19:37

clock-img

blaža

pencil-img

8795

IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka

Če ima tvoja babi sladkorno, ji jaz ne bi pekla navadne torte, ker ji bo cuker nabilo do ...to pomeni, da se bo morala še nekaj časa bremzat, da ji bo spet padel dol.
Jaz predlagam, da ji spečeš dietno, nekako takole:
- zmešaj rumenjake, dodaj ohlajeno stopljeno čokolado (vsaj 75%) in mlete mandeljne (zmes naj bo gosta kot za šmorn)
- naredi sneg iz beljakov in vmešaj v maso
- ko je pečena, torto prereži, namaži z marelično marmelado (manj sladko), sestavljeno pa premaži spet z mešanico čokolade in kisle smetane.

Za osnovo vzamem jaz 8 jajc. Če želiš višjo, dodaj jajca.

ta recept se mi zdi super, edino upam, da nima babi holesterola, ker je dosti jajc.user posted image

Steve Jobs

clock-img

17.04.2011, 07:37

clock-img

suzolinka

pencil-img

353

Točnouser posted image to gre ponavadi skupaj ... potem pa manj jajc in več pecilnega pa je user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem