IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09
Če bi še probavala s kakim tepežem, bi jo pa tudi rahlo udarila nazaj, da bi vidla, da tega ne delamo
a si hotela napisat "bi jo udarila nazaj, da bi videla, da to lahko delamo?"
Malo skregano z logiko, ni? Misliš, da bi jo zabolelo in bo dojela, da ni prav? Ah kje... če mama udari, zakaj ne bi smel otrok....
Moram komentirati avtorici- si vprašala, kaj je narobe s tvojim otrokom. Nič. Je v popolnoma normalni razvojni fazi. Vsi jo imajo, vsi se izražajo. Samo od otroka do otroka se razlikuje, na kako intenziven način.
Meni je prvo pravilo, da otroku seveda pustiš, da izrazi jezo, naj jo. Naj kriči, naj se vrže po tleh. Ampak tukaj se konča. Za preoblačenje in umivanje se ne pogajaš, ga niti ne prosiš. Niti preveč ne govori. Ti si tista, ki bo postavljala meje. če si rekla, da je čas za preoblečt, je čas za preoblečt, pika. Primeš, slečeš, preoblečeš, konec. ko boš pokazala, da ti pride do živega, si oplela
Kar se pa tiče metanja stvari. Lahko kriči, predmetov pa iz jeze ne mečemo po tleh. Jaz ga primem za roke (sicer bi me ščipal), pokleknem k njemu in mu zelo odločno povem, da tega ne dovolim. Star je 17 mesecev, pa me čisto dobro razume, ker takoj pokaže, d aje užaljen.
Naučimo se manjše izpade trme ignorirati, zato ker se otrok mora izražati. Pri večjih izpadih pa smo mi tisti, ki bomo določili, da se ne sme.