cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

uhajanje urina in blata

clock-img

10.10.2007, 10:03

clock-img

Anonimen

Pozdravljene. Noseča sem v drugo (31 tednov), in že zelo kmalu sem ugotovila, da mi uhaja urin. Čez dan imam mali vložek, ki je kaj kmalu poln. Sploh če kihnem, mi uide kar precej. Zadnje čase, ko grem na veliko potrebo, pa potem ko že mislim, da sem se čisto obrisala papir, kar noče in noče biti čist user posted image . Pa tako se mi zdi, da imam kar precej izbočeno vse tam doli, kot da mi bo nekaj "ven padlo".  Poizkusila, sem delati  keglove vaje, pa me tako živcirajo, sploh jih ne morem izvajati, ker postanem živčna že po 2 sek.
Zanima me, če se stanje po porodu kaj izboljša, samo od sebe? Prvič, ni bilo tako hudo, sedaj pa.... pomoje mi bo pri porodu cela zlata žila ven padla.user posted image

clock-img

10.10.2007, 10:50

clock-img

natasar

pencil-img

92

V drugi nosečnosti sem tudi jaz imela večje probleme pri kihanju, ker mi je malo ušlo, mogoče tudi zaradi tega, ker mi je otrok pritiskal dol. Na keglove vaje sem pridno pozabila v upanju, da se bo stanje po porodu uredilo. Seveda je zdaj stanje boljše, vendar pa še vedno opažam, da mi pri kihanju malo uide, če ne zadržim mišic oz. ne prekrižam nog. Je pa minilo šele 2 tedna od poroda, ampak zdaj delam keglove vaje, da res ne bom imela na stara leta (ali pa že kmalu) probleme z uhajanjem urina. Jaz ti priporočam, da kar živčno delaj naprej, da boš lahko manj vadila po porodu. LP

clock-img

10.10.2007, 11:04

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Uh, se spomnem, na koncu, predvsem zadnji mesec, sem bila skoz mokra med nogami user posted image  Kihala, kašljala, se smejala, vstala iz sedečega v stoječ položaj... pa še zarad česa. Ves čas sem imela vložek. Keglove vaje sem kar delala, so me pa tud včasih živcirale.

Po porodu ti svetujejo, da začni TAKOJ delat keglove vaje. Jaz sem jih še isti dan, čeprav je res čudno stiskat mišice, ki jih komaj čutiš in se ti zdi, da jih sploh ni. So res ohlapne. Ampak po kakšnem mesecu se stanje izboljša. Vsaj meni se je, ne vem ali zaradi vaj ali ne. Nekatere imajo pa večno probleme z uhajanjem po porodu.

clock-img

10.10.2007, 11:56

clock-img

birdy

pencil-img

5352

Jaz sem jih delala pred nosečnostjo, med nosečnostjo in tudi zdaj po nosečnosti. Mi je pa zadnje dva tedna kljub temu urin uhajal, sicer malo, nekaj pa le. Jaz sem že isti dan ko sem rodila delala te vaje. In se mi zdi da se je tud zaradi tega šivanje tam spodaj hitreje celilo. Po enem tednu bi lahko že brez šlaufa sedela, če ne bi jaz srečnica fasala hematonauser posted image
Z uhajanjem urina nimam pa nobenih problemov večuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

clock-img

10.10.2007, 19:53

clock-img

Pia77

pencil-img

612

Anonimna, čeprav te živcirajo, enostavno moraš delat Keglove vaje, saj je to zaenkrat edino, kar ti lahko pomaga. Večkrat in dlje ko boš vztrajala, lažje bo.

clock-img

11.10.2007, 08:50

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

men se je to zacel dogajat, ko sem rodila - se isti dan. samo sem delala keglove vaje, ceprav se zdi da nic ne cutis. dal so me na ultrazvok, da vidjo, ce se mehur cisto izprazni (in se je), in rekl, da je treba delat vaje in pockat. in zdej (po 2 mescih) je ok user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem