13.01.2009, 14:00
11112
No meni so hoteli sprožit z umetnimi pa sem najprej vprašala če je z
kaj narobe in je bil odgovor ne. Potem sem vprašala če je z mano kaj narobe in je bil odgovor spet ne in potem mi je ena babca v porodnišnici (ko so me že hoteli sprejeti in sprožiti) rekla da mi ni treba tako, če nočem in če sva oba ok in da lahko na naravo počakamo in takrat sem bila najsrečnejša. Pa smo čakali in čez 4 dni tudi dočakali
Po tem kar sem jaz slišala, z umetnimi brez da bi se samo od sebe začelo, še dalj traja
No, odloči se sama, vedeti pa moraš, da ni nič nujno, če sta vi2 ok, le G so tako narejeni, da bi potem pak nekaj po desni prehitevali ko je rok mimo, ne pomislijo pa, da so se morda ušteli pri določanju roka
Želim ti lep, miren, hiter in čim man boleč porod
14.01.2009, 21:09
3706
Zelo podobno moji zgodbi. Imela sem CTG, naredili so še UZ, ker sem imela malo plodovnice so mi pogledali še to. Ker je bila čista sem bila naročena naslednji dan ob 8ih v porodnih sobah za sprožitev poroda. Odprta sem bila 1 cm.
Zjutraj me je babica sprejela, pogledala, šla sem v porodno. Čez 15 min je prišla G, predrla ovoje in babica mi je takoj nastavila umetne popadke. Ker sva imeli v planu rodit do konca njenega delavnika (do 15ih) sem mislila, da bo to simpl na horuk...ja pa ja...
Do 13ih sem se uspela odpret za 4 cm, potem pa nič več. Zvečer so me rešili s CR. Bi bila prej rešena, samo so morali enega urgentno naredit, ker so utripi tako padli.
In kdor pravi, da so umetni čist na izi....
Sploh ni res! Saj to so potem tvoji popadki. Mene je babica že okoli 18ih odklopla, pa so bili vedno močnejši, ko pa sem ležala v OP in smo čakali predstojnika, pa se mi je res že malo bledlo...
Zjutraj ob 7ih sem pojedla banano, od 12ih pa nisem smela več pit...
Ob 11ih, ko sem še mislila, da bom do treh že mami, pa je v sosednji porodni ena takooooooooooooooooooooo glasno rodila, da so se moji popadki kr nehali...
Nikoli ne bom pozabila, da je rodila Tjašo!
Če je vse ok tudi jaz ne bi privolila v sprožitev poroda! Pa veliko sreče in predvsem lep porod in zdravega !
< Sporočilo je popravil tosja -- 14.1.2009 21:19:08 >

. Na koncu so mi morali delati CR ker sem bila odprta samo 4 cm pa še
. Dobila sem svoje popadke , zelo močne (močnejše od umetnih, ampak sem ji veliko lažje prenašala) in voda mi ni takoj odtekla, tako da sem bila lahko še dolgo na nogah. Rodila sem cca 2 uri po prihodu v porodno.
me niti pod razno ne dobijo spet na umetne.