cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

umiritev ploda

clock-img

16.04.2011, 19:46

clock-img

Anonimen

kateri je tisti teden,ko ste otrocka zacele slabse cutiti?noseca sem 32.tednov in veckrat na dan cutim le rahhlo otrocka,kot da bi se me samo dotaknil!je to se prezgodaj,sicer pa ima ze okrog 1,9,trebuha pa nimam ravno prav velikega?je to razlog,da nima vec prostora,da bi na veliko brcal?user posted image

clock-img

16.04.2011, 19:51

clock-img

Anonimen

ne paničari. Ni treba da otrok na veliko brca!

clock-img

16.04.2011, 20:53

clock-img

miska333

pencil-img

230

če te ful skrbi, pokliči jutri ginekologa. Brez veze, da se sekiraš. ZA tolažbo: naša mala je tudi ful malo brcala pa je bilo vse okuser posted image

clock-img

16.04.2011, 20:57

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

takoj h ginekologinji!
sicer je res, da se dete proti koncu umiri, ampak vcasih so tudi drugi razlogi. pri meni je bila to zahiranost in ceprav je bil skoz celo nosecnost len in ni kaj dosti brcal, sem vseeno sla do G.
razplet: urgentni CR dva tedna pred rokom in komentar porodnicarja, da bi "se dan kasneje nosecnost drugace koncala"

srecnouser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

16.04.2011, 22:16

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Joj če sprašuješ na forumu, si lahko na koncu prestrašena do konca. Tudi moja izkušnja z umiritvijo plodu je zelo slaba tako da jaz bi se šla takoj pokazat. 

clock-img

26.04.2011, 11:22

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Ravno včeraj sem gledala eno oddajo o nedonošenčkih in otročkih rojenih z raznimi boleznimi.
Ne pišem tega, da bi delala kako paniko, ampak je zdravnik v oddaji  rekel, da umiritev ploda rado pomeni napako na možganih.

clock-img

26.04.2011, 11:25

clock-img

Anonimen

taddy v 99% pri vsaki nosečnosti pride obodbje ko se otrok umiri in to čisto vsak otrok. To je čisto normalno. Pomembno je da se otroka čuti

clock-img

26.04.2011, 12:21

clock-img

UOBERC

pencil-img

134

moj možek je bil 14 dni nazaj v šoli za može pa so jim rekli, da ni več tako, da se plodek kmalu pred porodom umiri! Rekel je da mora skoz migati! Res pa je da nima več prostora, zato se čuti samo še bolj njegovo prerivanje! Za sigurnost raje pokliči G, da boš bolj pomirjena! Pa srečno!

clock-img

27.04.2011, 13:37

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Anonimna potem pa je moj otrok in še veliko drugih nekaj posebnega, da so konkretno migali vse do poroda in še med njim. Je velika razlika med tem, kako se otrok umiri. Če so gibi naenkrat slabši in manj intenzivni, to ne more vedno pomenit, da se je otrok samo umiril. In kot je napisala uoberc, se otroka proti koncu kvečjemu bolj čuti kot manj.
Če že v 32. tednu, torej 2 meseca pred PDPjem tako slabo čuti otroka, ne vem če je ravno fer da rečemo eh umiril se je, ne sekiraj se.

clock-img

28.04.2011, 11:41

clock-img

_sanja_*

pencil-img

1444

Se strinjam. Pri meni se nista ne prvi, ne drugi nikoli umirila. Aktivna do konca (rojena: prvi 38t6d, drugi točno 40t).

Jaz bi se šla pokazat, če je velika razlika med gibi prej in sedaj; za kak gib manj ne, ampak če ga pa precej manj čutiš in še celo več dni, pa takoj.

Baje, da se vsak umiri ja... To pravijo, ampak moja dva se nista.

clock-img

28.04.2011, 12:31

clock-img

butt3rfly

pencil-img

647

IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

tisti, ki pravi, da se umiri, kvasi neumnosti. spremeni se samo NAČIN gibanja. na koncu se otrok bolj preteguje in razteguje, kar trenutno pri sebi opažam. ni več sunkovitih, nenadnih gibov, ampak se res preteguje. zato se včasih zdi, da je manj gibov.

clock-img

28.04.2011, 16:30

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

tisti, ki pravi, da se umiri, kvasi neumnosti. spremeni se samo NAČIN gibanja. na koncu se otrok bolj preteguje in razteguje, kar trenutno pri sebi opažam. ni več sunkovitih, nenadnih gibov, ampak se res preteguje. zato se včasih zdi, da je manj gibov.

Se vidi, da je že dolgo kaj sem bila prvič noseča...bolje kot je butr3fly opisala, skorajda ne moreš. Jaz že v začetku, ko so vse pisale o čutenju otroka kot plahutanje metuljčkov imela vse prej kot to. Mali je dobesedno brcal že od začetka, oz. od 17.tedna, ko smo se prvič začutili. Sicer se ne spomnim od kdaj naprej se je začelo to pretegovanje, je pa sin imel konkretno kilažo, jaz trebuh za dvojčka in če bi se otroci umirili zato, ker imajo premalo prostora, bi moj že hitro postal manj gibčen.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem