15.11.2006, 13:15
Potrebujete:
250 g rumene leče (znana je tudi kot rumeni dal),
150 ml paradižnikovega pireja ali 2 žlici koncentrata,
600 ml vode,
1 srednje veliko čebulo,
2 stroka česna,
60 g masla ali olivnega olja,
1 žlico mletega koriandra,
1 čajno žličko mlete kurkume,
1/2 čajne žličke mletega kumina,
1/2 žlice mlete pekoče paprike,
2 žlici vinskega kisa,
sol.
Priprava
V srednje veliko posodo zlijete vodo, stresete lečo in kuhate na srednje močnem ognju, dokler se zrna ne zmehčajo.
Sesekljate čebulo in česen. V majhni posodi zmešate skupaj s kisom vse začimbe. V veliki ponvi segrejete maslo ter počasi pražite (približno 5 minut) česen in čebulo. Dodate mešanico začimb. Pražite še dve do tri minute ter dodate lečo in paradižnik. Dušite približno 10 minut; če je omaka pregosta, dolijete vodo. Od časa do časa premešate. Postrežete z rižem.

nevsakdanja solata z zeleno lečo, belušno zeleno, praženo panceto, (mlado) čebulo, mlado špinačo in z olivnim oljem
2 skodelici drobne oranžne leče
Priprava



