IZVIRNO SPOROČILO: arabela*
mislim, da je tukaj potrebna samo dobra komunikacija med partnerjema.
probajta se pogovoriti in na lep način reševati probleme.
Pa srečno.
Dobro si ugotovila...Ampak......ostaja samo eno vprašanje, in sicer KAKO? Kako komunicirati, da se stvari začnejo urejati? Moje mnenje je, da je treba najprej razumet dinamiko partnerskega odnosa...torej zakaj se zaljubimo, zakaj se prepiramo, zakaj nas določene stvari in besede v odnosu bolijo...(odlično so te stvari opisane v knjigi Najina ljubezen, Harvile Hendrix) Šele potem, ko to dojamemo, vidimo, da v partnerski ljubezni zelo veliko vlogo igra naša primarna družina in vsi vzorci, ki smo jih prinesli od tam...In šele potem se lahko začne ena normalna komunikacija, ki ne temelji samo na obrambi in napadu, ampak na razumevanju partnerja in predvsem razumevanju sebe, svojih občutkov, strahov, vzorcev, želja...Če tega ni, ni dobre komunikacije.
Anonimna, moje mnenje je, da bosta iz tega težko prišla sama, zato si poskušajta najti enega dobrega zakonskega svetovalca...(še prej pa si lahko prebereš/prebereta omenjeno knjigo). Če ne želi iti s tabo, pojdi sama. Ko boš delala na sebi, boš spreminjala svoje reakcije, svoja čustva, spoznavala boš sebe...In posledično se bo lahko spreminjal tudi on (morda pa tudi ne, če ni pripravljen na rast), lahko bo celo kasneje začel hodit s tabo na terapijo, ker bo ugotovil, da dobro vpliva na vajino zvezo...
Moje mnenje je, da človek, ki ni poskusil s terapijo, ni naredil vsega za obstoj zveze...(tako kot so druge rekle, najlažje se je ločit). Sej verjamem, da poskušata...pa se pogovarjat pa ovo pa ono...ampak dejstvo je, da nimata uvida v vajine težave, niti nimata tretje osebe, ki bi vama znala razložit, kaj se dogaja med vama...
Srečno!