cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vanilijeva krema

clock-img

01.02.2012, 10:20

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Rabim recept za preizkušeno dobro vanilijevo kremo. Ne sme biti pretekoča in ne pretrda. Bom filala muffine, zato ne sme tečt, trda ne sme bit zaradi videza in druge funkcionalnostiuser posted image

clock-img

01.02.2012, 12:47

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

kakšni pa bodo muffini?

jaz bi jih nafilala s kremo kot za tiramisu.

torej penasto zmešaš rumenjake in sladkor, dodala bi malo eni 250 g mascarpone sirčka, mogoče malo smetane, pa ostrugan vanilijev strok.
to pride fajn flafi user posted image

clock-img

01.02.2012, 13:03

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Ti pol pošljem sliko.

Rabim pa nekaj brez surovih jajc, jim ne zaupam

clock-img

01.02.2012, 13:15

clock-img

al1*

pencil-img

2246

500 ml mleka
1 jajce
2 rumenjaka
80g sladkorja
50 g moke
noževa konica soli
vanilija (aroma ali pa semena)

V kozici zavremo mleko, ki smo mu dodali vanilijo.
V posodi stepemo oba rumenjaka in sladkor. Dodamo moko in zmešamo. V mešanico dadamo celo jajce in mešamo, da dobimo svetlorumeno kremasto zmes.
v to zmes počasi ob stalnem mešanju prilivamo zavreto mleko. Dobimo tekočo kremo, ki jo prelijemo v kozico in na majhnem ognju segrevamo. Med segrevanjem mešamo z leseno kuhalnico, da se krema ne prime dna posode. Segrevamo do vretja, da postane podobna kot puding in par sekud vre. Nato odstaviš iz ognja in pustiš, da se ohladi.

Sama tega še nisem delala, sem pa že večkrat jedla.


_____________________________

lp

clock-img

01.02.2012, 13:22

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

uf... samo vanilijeva krema več ali manj iz surovega jajca.

kaj pa če bi naredila vanilijevo filo kot se daje tista vanilijeva krema za kremšnite? vem, da se skuha...

aha, zdaj vidim, da je zgornji post že recept kot pri kremšnitah.

vendar se mi zdi, da naša mami ni dajala noter moke user posted image


tisto kupljeno maso za kremšnite uporabiš user posted image . samo je fina in v 3 minutah narejena user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 1.2.2012 13:25:12 >

clock-img

01.02.2012, 15:06

clock-img

Norigarač

pencil-img

70

Vanilijev jogurt + maskarpone + sladkor v prahu + stepena sladka smetana + želatina (če želiš bolj kompaktno, drugače pa je bolj tekoče)
Tole dela moja žena, je enkratno user posted image

< Sporočilo je popravil Norigarač -- 1.2.2012 15:07:36 >

clock-img

01.02.2012, 17:36

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

kaj pa če poskusiš s tako kremo kot je za kremšnite? to dobiš tudi instant, tam ziher ni surovih jajc user posted image

drugač je pa tale dobra: http://www.kulinarika.net/recepti/4573/sladice/vanilijeva-krema-za-torte-ali-peciva/ pa skuha se, tko da...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

01.02.2012, 20:08

clock-img

blaža

pencil-img

8795

najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

02.02.2012, 04:44

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja.



Tole poznam, jo delam za torte (samo jajc ne dam not)- samo bi zdaj nekaj drugega sprobala. šE ENO PODVPRAŠANJE blaža, kaj jajca naredijo kremi, oz zakaj se jih da notuser posted image ? Je boljše, v okusu, videzi, strukturi???

Pomoje bom ob priliki kar vse sprobala- so mi všeč variante s strokom vanilije in mascarponejem, tale od felicite pa spet zgleda tako, kot sem si zamislilauser posted image

Hvalauser posted image


clock-img

04.02.2012, 12:09

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja.



Koliko mleka je to? Polovica?
Bom jutri (dobimo obiske) ščarala tortico, pa se mi zdi, da bi tale vanilijeva kremica precej pasala. A lahko spodaj naložim sadje?

clock-img

04.02.2012, 13:42

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Jaz delam ene 5-6dcl mleka in 2 pudinga- lahko daš 1 bourbon vanilija. pa ene 2-3 žlice sladkorja. Pazit moraš da s eti ne naredi skorjica, medtem ko se ohlaja. Ga pa moraš čist ohladit. Potem pa jaz kar mal smetane stepem, pa na koncu not hladen puding vmešam.
Sem delala torto, da sem na oblat namazala jagode in čez tole kremo, pa je super prišlouser posted image

clock-img

04.02.2012, 14:24

clock-img

Tutan

pencil-img

1441


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz delam ene 5-6dcl mleka in 2 pudinga- lahko daš 1 bourbon vanilija. pa ene 2-3 žlice sladkorja. Pazit moraš da s eti ne naredi skorjica, medtem ko se ohlaja. Ga pa moraš čist ohladit. Potem pa jaz kar mal smetane stepem, pa na koncu not hladen puding vmešam.
Sem delala torto, da sem na oblat namazala jagode in čez tole kremo, pa je super prišlouser posted image



Kako pa pazim, da se mi ne naredi skorjica? user posted image
Super, da si me spomnila na jagode, menda imam še nekje zamrzjene. Sem ravno hotela dat ven maline, pa sem se spomnila, da ni nujno, da je vsem všeč ta kisel okus malin user posted image ....

clock-img

04.02.2012, 16:15

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

1. Non stop mešaš, dokler se ne ohladi
2. daš prozorno folijo na posodo, neprodušno
3. pustiš da se naredi skorjica in jo kasnej pa zavržeš ali poješuser posted image

V enem mojem receptu so tudi maline, zamrznjene maline na štedilniku pokuhaš, dodaš sladkor in zmiksaš, pa precediš, ker znajo peške mal motit. Zato sem se jaz raje lotila jagod na isti načinuser posted image , s tem potem fajn namažem oblat, pa čez kremouser posted image

clock-img

04.02.2012, 16:19

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja.



Koliko mleka je to? Polovica?
Bom jutri (dobimo obiske) ščarala tortico, pa se mi zdi, da bi tale vanilijeva kremica precej pasala. A lahko spodaj naložim sadje?



Mleka daš npr, če daš za dva pudinga, kar bi bilo ponavadi za 1l mleka, daš npr 750ml. neki takega, da ni cel liter, ampak tri četrt.


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

04.02.2012, 16:20

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja.



Tole poznam, jo delam za torte (samo jajc ne dam not)- samo bi zdaj nekaj drugega sprobala. šE ENO PODVPRAŠANJE blaža, kaj jajca naredijo kremi, oz zakaj se jih da notuser posted image ? Je boljše, v okusu, videzi, strukturi???

Pomoje bom ob priliki kar vse sprobala- so mi všeč variante s strokom vanilije in mascarponejem, tale od felicite pa spet zgleda tako, kot sem si zamislilauser posted image

Hvalauser posted image





rumenjaki seveda izboljšajo kremo, ker se z rumenjaki dela zavajon,..


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

05.02.2012, 12:37

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja.



Koliko mleka je to? Polovica?
Bom jutri (dobimo obiske) ščarala tortico, pa se mi zdi, da bi tale vanilijeva kremica precej pasala. A lahko spodaj naložim sadje?



Mleka daš npr, če daš za dva pudinga, kar bi bilo ponavadi za 1l mleka, daš npr 750ml. neki takega, da ni cel liter, ampak tri četrt.



Prvič ko sem iskala, sem naletela na 0,5l 2 pudinga http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3045 in pride ravno prav trdo-mehko. Sem že pomislila, da bi dala več mleka pa me je bilo strah, da bo premehko oz pretekoče. Bom naslednjič probala z več mleka in 2 rumenjaka.


clock-img

05.02.2012, 17:31

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja.



Koliko mleka je to? Polovica?
Bom jutri (dobimo obiske) ščarala tortico, pa se mi zdi, da bi tale vanilijeva kremica precej pasala. A lahko spodaj naložim sadje?



Mleka daš npr, če daš za dva pudinga, kar bi bilo ponavadi za 1l mleka, daš npr 750ml. neki takega, da ni cel liter, ampak tri četrt.



Prvič ko sem iskala, sem naletela na 0,5l 2 pudinga http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3045 in pride ravno prav trdo-mehko. Sem že pomislila, da bi dala več mleka pa me je bilo strah, da bo premehko oz pretekoče. Bom naslednjič probala z več mleka in 2 rumenjaka.





ma lej. Od pudingove gostote je tudi odvisno kolko cajta ga pokuhaš. Če ga prej odstaviš, maš lahko tudi pol litra mleka za dva pudinga, ma če bi ga dlje mešala, da se do konca naredi, bi blo to pol malo bolj gosto, mogoče celo malo preveč. No pol se itak v smetano vmeša in je spet odvisno kolko smetane daš,..

Jaz delam to bolj po občutku.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem