writing-img

vitamin poldnosti

clock-img

12.07.2005, 09:57

clock-img

willma

pencil-img

839

Pozdravljene,
mogoče še katera ne ve
in verjetno bo kateri zanimiv podatek, ki sem ga pred kratkim zasledila, da je vitamin E nujen je za uspešno delo genitalnih organov in si je s tem prislužil naziv : vitamin poldnosti.

nekaj informacij o vitaminu E:
Funkcija:
Upočasni staranje, sodeluje v metabolizmu celic, nujen je za uspešno delo genitalnih organov, regulira krvni obtok, izboljšuje prekrvavitev,...

Kje se nahaja?
V rastlinskem olju, soji, koruzi, pšenici, rižu, avokadu, olivah, korenju, pastinaku, paradižniku, klicah žita, sveži zelenjavi, orehih, lešnikih, mandljih, sončničnih semenih, svežem mleku, parmezanu, govejih mišicah, mastnem mesu, svinjski masti, črni moki, rumenjaku, govejih jetrih,...

Učinkuje:
Pri sklerozi veznega tkiva, atrofiji in slabem delovanju mišic, tegobah ožilja, pri naglem povečevanju kratkovidnosti, zaviranju staranja,
pri ponavljanju spontanih abortusov, menstrualnih tegobah moški in ženski plodnosti, motnjah v menopavzi,...

clock-img

12.07.2005, 10:41

clock-img

enaena

pencil-img

196

to je vse res, pomembna pa je omemba nevarnosti pri predoziranju !

enaena:rozica:

clock-img

12.07.2005, 10:51

clock-img

willma

pencil-img

839

vsak vitamin ima nevarnosti predoziranja,
to sem vzela za razumljivo

clock-img

12.07.2005, 11:34

clock-img

bebi

pencil-img

319

Ne bo čisto držalo, willma. Do hipervitaminoze ne more priti pri vitaminu C in B6. :)

Hipervitaminoza pomeni preveč vitaminov v telesu. Prevelika količina v vodi topnih vitaminov (razen vitamina B6 in vitamina C) ne prinaša tveganja za hipervitaminozo. Ti vitamini so lahko topljivi in se hitro presnavljajo, zato ostajajo v telesu le kratek čas.

Popolnoma drugačne so lahko posledice pretiravanja pri uživanju vitaminov, ki se topijo v maščobah, še posebej vitaminov A in D. Posebej moramo biti pozorni pri jemanju vitaminskih dopolnil. Vsebnost vitaminov A in D v dnevnem odmerku ne sme presegati dnevno priporočenih odmerkov za ta dva vitamina.

Vir: http://www.ezdravje.com/si/vitmin/vitamini/hiper/

Baje, da obstaja tudi razlika ali zaužijemo sintetične vitaminčke (v obliki tablet) ali pa jih zaužijemo s hrano. Verjetno ni potrebno posebej, poudarjat kateri so boljši.
Vitaminski pozdravček

:) :metulj: :)

clock-img

12.07.2005, 12:21

clock-img

willma

pencil-img

839

Res je, vendar jaz nisem mislila na hipervitaminozo,
recimo, predozirano oz. prevelika količina vitamina C lahko povzroča drisko in slabost.
Torej tudi z vitaminom C se lahko predoziramo;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem