writing-img

vitamini

clock-img

24.09.2008, 14:46

clock-img

larisa

pencil-img

1850

Pozdravljene user posted image

moj 7 mesečnik se začne davit, če mu dam hrano, ki vsebuje koščke oz. je grobo spasirana. Patronažka pravi, da pač še ni pripravljen in naj mu miksam, če tako potem je user posted image  V redu. Vse lepo in prav, vendar kako naj ohranim vsaj kakšen viteminček, če najprej zelenjavo kuham, potem pa jo še z paličnim zmiksam, ker naj bi v stiku s kovino hrana izgubila vse vitamine user posted image  

Lp

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

clock-img

24.09.2008, 17:06

clock-img

madasa

pencil-img

287

Joj tudi moja se izogiba večjim koščkom oz bolj gosti hrani. Jaz ji že od vsega začetka samo pretlačim vendar moram dodat kar fajn vode. Sem opazla da potem več poje.
Ja potem pa s plastično žličko pretlači tistih nekaj gramčkov ki jih poje.
Lp

clock-img

24.09.2008, 18:58

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Kaj kuhate sadje?
Jaz sem moji naribala s steklenim ribežnom. Ali pretlačila z vilico. Ali zmiksala z mikserjem. Prekuhavala sem res samo ene parkrat na začetku, pa še to bolj zarad soka od kompota, da ga je pila.

clock-img

24.09.2008, 20:10

clock-img

larisa

pencil-img

1850

IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Kaj kuhate sadje?
Jaz sem moji naribala s steklenim ribežnom. Ali pretlačila z vilico. Ali zmiksala z mikserjem. Prekuhavala sem res samo ene parkrat na začetku, pa še to bolj zarad soka od kompota, da ga je pila.

user posted image user posted image user posted image  Nihče ni omenjal sadja user posted image user posted image  Malce pomote user posted image  Sadje jaz že ribam na steklen ribežen, ampak tistio glavno kosilo je pa ponavadi zelenjavno in tam je problem z vitamini user posted image

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

clock-img

24.09.2008, 20:39

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Aja ups, pardon.
Poskušaj zelenjavo kuhat res samo tako dolgo, da je kuhana, ne je prekuhavat. Npr. brokoli ima dovolj kuhanja 5 minut. In potem samo z vilico pretlači.

clock-img

24.09.2008, 21:53

clock-img

madasa

pencil-img

287

Ja kje pa ste kupile steklen ribež? Jaz imam samo tistega običnega.
Lp

clock-img

24.09.2008, 22:01

clock-img

ZvezdicaZaspanka

pencil-img

293

Steklen ribež sem kupila v Mullerju, imajo ga pa tudi v Merkurju, Mercatorju in Lesnini Brdo...vprašaj prodajalko, ker jih nimajo tam kot navadne ribeže.

clock-img

24.09.2008, 22:09

clock-img

madasa

pencil-img

287

Hvala, res dobra ideja saj sploh nisem pomislila da bi lahko uporabljala steklenega. Še enkrat hvala in lpuser posted image

clock-img

24.09.2008, 22:12

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

V intersparu ga tudi imajo.

clock-img

24.09.2008, 22:59

clock-img

taška30

pencil-img

2758

IZVIRNO SPOROČILO: larisa

ker naj bi v stiku s kovino hrana izgubila vse vitamine user posted image   

user posted image  Žlice, vilice, noži, lonci....so tudi kovinski.user posted image

Vitamini se izgubljajo predvsem s (predolgim) kuhanjem, tako da se na vitamine iz zelenjavne juhe ne zanašaj preveč. Ostanejo pa minerali, železo, vlaknine...Vitamine pa naj dobi s svežim sadjem.

clock-img

24.09.2008, 23:10

clock-img

mali007

pencil-img

116

Če kuhaš v posodi obloženi z teflonom, naj bi hrana imela več vitamina C, če pa v kovinski pa več železa. Drugače pa kaši dodaj svež peteršilj, ki je bogat vir vitaminov (vendar nekatere malo napenja), ali pa na drobno nariban surov korenček (pa malo zapira) in podobno. Zelenjavo pa raje poduši, ali pa kuhaj res minimalno kot je potrebno.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem