writing-img

vloga za otroški dodatek

clock-img

03.06.2008, 09:21

clock-img

Solero

pencil-img

466

1. (Do) kdaj se vloga za otroški dodatek oddaja? Predvidevam, da tu ni omejitev, pa me vseeno zanima, ker se prvič srečujem s tem.
2. Moj otrok je rojen lani septembra, katere podatke o dohodkih moram vpisat, za katero leto?

Hvala za odgovore.

clock-img

03.06.2008, 09:33

clock-img

sazi

pencil-img

5175

1. (Do) kdaj se vloga za otroški dodatek oddaja? Predvidevam, da tu ni omejitev, pa me vseeno zanima, ker se prvič srečujem s tem.

Odda se lahko kadarkoli, vendar potem imaš pravico do prejemanja otroškega dodatka šele od naslednjega meseca po oddaji vloge (razen takoj po rojstvu imaš 3 mesece časa, da oddaš in dobiš za nazaj)

2. Moj otrok je rojen lani septembra, katere podatke o dohodkih moram vpisat, za katero leto?

Kot rečeno zdaj, ko je od rojstva minilo več kot 3 mesece, več ni pomembno kdaj je rojen, ampak kdaj oddajaš vlogo. Ker jo oddajaš aprila oz. kasenej (junij) vpišeš podatke iz dohodnine 2007. Če oddaš ta mesec, ti pripada pravica do otroškega dodatka od julija dalje.

clock-img

06.06.2008, 14:18

clock-img

k1

pencil-img

1649

bi še jaz nekaj vprašala. če se med letom zniža plača (druga služba) in če javiš to tekom leta, ali ti zvišajo otroški dodatek ali to med letom nima veze?? 

clock-img

06.06.2008, 15:01

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: k1

bi še jaz nekaj vprašala. če se med letom zniža plača (druga služba) in če javiš to tekom leta, ali ti zvišajo otroški dodatek ali to med letom nima veze?? 

Vsako spremembo kot je izguba službe ali zaposlitev, morša javiti, najbrć je enako, če gre za veliko razliko v plači. Pokliči na CSD in vprašaj.

clock-img

14.08.2008, 23:24

clock-img

mufi77

pencil-img

26

Nobenega ne zanima sprememba! to tam tako navajajo, ko gre pa zares in ostaneš samo s polovico plače, ti pa lepo povejo, da bodo to obračunali naslednje leto! Tako, da je tako, ko denar resnično rabiš, ga definitivno ne dobiš!!!!

clock-img

15.08.2008, 20:50

clock-img

Nončika

pencil-img

2778

če si ti na slabšem, ti maš manjšo plačo ti obračunajo komaj naslednje leto. če pa se zaposliš ali maš višjo plačo, pa ti avtomatsko izdajo drugo odločbo nič ne čakajo na naslednje leto. hja super.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem