writing-img

vneta ritka

clock-img

16.05.2007, 21:30

clock-img

annie17

pencil-img

86

Pozdravljene mamice in atiji!

Nas mali user posted image ima cedalje bolj vneto ritko. Patronazna mi je svetovala, da naj 3 dni mazem z Daktarinom. Sicer je bilo malo bolje, a jaz temu ne bi rekla, da sem resila problem. Sem zamenjala tudi kremico. Nic bolje ni bilo. Mislim pa, da ni problem v kremi, ker so vse mastne in ne bodo resile problema. Moja tasca je rekla naj poskusim s pudrom, kar tudi sem, a se mi zdi, da je se slabse. Zdaj sem si nabavila se Bepanthen (roza) in bomo videli, kaj bo.

Me pa vsekakor zanima, kake so vase izkusnje priporocila.

clock-img

16.05.2007, 21:32

clock-img

Anonimen

Za vneto ritko je dobra praška pasta. Kupiš jo v lekarni.
Če pa ima  zraven pikice pa Canasten+ribodermin, ker fajn zaščito naredi.

clock-img

16.05.2007, 21:36

clock-img

eya

pencil-img

4615

Nam je vedno pomagal bepanthen. Ritko umivaj z vodo, jo fajn popivnaj in osuši, še najbolje s fenom, potem pa na debelo namaži z Bepanthenom. lahko je tudi alergija na kako kemikalijo iz plenice, tako da če se bo ponavljalo, zamenjaj plenice.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

16.05.2007, 21:37

clock-img

Peli

pencil-img

1910

Najbolje je da maš otroka mal odvidga, da se rita fino posuši, če so ranice rito umivaj z vodo ne z robčki, potem pa praško pasto. Če pa ma glivice pa tako kot je pisala ninny.

clock-img

16.05.2007, 21:53

clock-img

jooly

pencil-img

932

Praška pasta!!! user posted image user posted image user posted image

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

clock-img

16.05.2007, 22:08

clock-img

barbi007

pencil-img

143

Sušenje ritke s fenom preveč izsuši kožo, kot drugo pa pospešuje nastanek glivic (ko je toplo, se glivice množijo). Mi smo vneto rito mazali s Canestenom, ki je zelo pomagal našemu malemu.

lp

clock-img

16.05.2007, 22:30

clock-img

kamy

pencil-img

132

Evo odgovor s prve roke, ker imam jaz z mojo user posted image  sedaj tudi te probleme in zadeva deluje!!! Nič ni pomagalo ne fen, ne razna maziva razen canestena, pa se  je zgodba zelo hitro ponovila! Ker nisem več poslušala nikogar in zadevo vzela v svoje roke je delovalo. Šla sem kupit baby puder ( v prahu) kar v DM in zadelo pričela zvečer! Po kopanju sem ji rito popivnala (nič drgnila) s pleničko, nato sem ji spodaj podložila drugo pleničko (suho in čisto) in rito poštupala s pudrom ter z rahlim dotikom s pleničko obrisala rito.Ja osušila sem jo s pudrom. Namazala sem jo še s canastenom in zapopala plenico! Ko so glivice oz. vnetje izginilo (pribl.3-4dni) sem prakticiranje s pudrom še nadaljevala in še vedno nadaljujem, ker od takrat še ni imela nobenega vnetja!user posted image user posted image user posted image Canesten sem po 7dneh opustila, ker pravijo, da je to zdravilo in naj ga ne bi predolgo uporabljal! Uporabljam pa hladilno mazilo od galenskih lab.

Veliko sreče in lepih trenutkov s user posted image  pa čim manj vnetij ti želim!

LP,K

clock-img

16.05.2007, 23:17

clock-img

simanej

pencil-img

91

Lep pozdrav, smo poskusili nešteto krem pa ni nič pomagalo razem garamicina se dobi na recept . Potem smo zamenjali pleničke in je teževa čez noč izginila in našli čudežno kremo za ritko od Welede in težev že kar nekaj časa ni. Upam ,da ti bo uspelo čim prej rešiti to težavo. Vredu pa je tudi praška pasta.

clock-img

16.05.2007, 23:26

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

BebiVal, Mariborske lekarne. Canesteen je za glivična obolenja. Vsako vnetje ritice pa to ni, včasih je samo blato "premočno". Bepantheb je nula proti BebiValu. ENkrat do dvakrat namažeš (pri hudem vnetju) in je ritica kot nova. Ponavadi je že enkrat dovolj.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

17.05.2007, 07:49

clock-img

asso

pencil-img

3700

Sedaj si dobila milijon nasvetov in kaj sedaj. Nič. Začni od začetka in poskusi od ene do druge kreme, da vidiš kaj tvoji ugaja. Vsako kremo uporabljaj ene tri dni in če ni nič boljše menjaj oziroma če vidiš takojšnjo reakcijo, da je slabše takoj menjaj. Mi smo porabli celo premoženje za kreme...
Naša je imela tudi zelo občutljivo ritko in da je prišla k sebi sem potrebovala tri mesece. Ja točno prve tri mesece pa še kaj.
Poskusla sem vse živo... Dobesedno vse živo, vse možne kreme. Na koncu sem ugotovila, da če so glivice obvezno Canesten 3 do 4 x na dan, pred tem ritko dobro sprat - super je hrastovo lubje, ker tudi vnetje suši - blaži. Res vedno, ko je imela fajn vneto sem uporabljala za umivanje hrastovo lubje. Ritko samo z vodo umit oz. s hrastovim lubjem - nič z mili... dobro osušit tudi s fenom - tudi pediatri in patronažne priporočajo in ne da povzroča glivice (mokro okolje povzroča glivice). Poskusiš z roko, ko je čisto gladka suha namažeš s Canestenom, da dobro vpije (ni treba na debelo), čez na tanko s hladilnim mazilom (tudi na tanko) in plenico. Pri vnetih ritkah je pomembno pogosto previjanje, čim se polula oz. pokaka treba menjat pleničko, umit z vodo, fajn posušit in namazat.
Jaz sem poskusla od praške paste, bebivala... res vse kar obstaja na tržišču... v večini primerov je bilo stanje še slabše.
Na koncu sem ugotovila, da je najboljša (vsaj za nas) krema A-derma Dermalibour - irritated skins to je bilo priporočilo pediatrinje. Ta krema res hitro posuši vnetje. Pa tudi kesnejša ugotovljena krema, ki je zelo OK je od Mustele STELACTIV obe se dobi v lekarni. To drugo sem začela uporabljati sedaj pri 7 mesecih, ker se vnetja še vedno ponavljajo. Bolj poredko, ampak občasno vseeno.
No, prvo vnetje smo rešli predvsem s kremo Fucidin, ki se jo dobi samo na recept, ker je antibiotična krema in se jo uporablja zelo previdno, le ena 2 nanosa. Po njej je takoj boljše.
Sedaj za vsakodnevno nego ritke uporabljam preprosto lekarniško kremo sestavljeno iz 85% belobaze in 15% olivnega olja tudi priporočilo pediatrinje oz. dobim jo celo na recept. Ta ji res najbolj ugaja. Če se pojavi slučajno vnetje uporabim še Canesten pa one dve kremi, ki sem prej napisala.
Pa še to: Canesten je potrebno mazati tudi, ko glivice izgineje še nekje en teden. Čisto na tanko 2x na dan, ker če ne se glivice ponovijo. Nič ne škodi ritki. Jaz sem jo skoraj non stop uporabljala 3 mesece. Smo imela stanja izboljšave, dva dni je bila ritka OK, nato se je vse ponovilo. Glivice so zelo trdovratne in verjami, da vem, ker smo z našo ta drugo imeli res vneto ritko...

< Sporočilo je popravil asso -- 17.5.2007 7:54:07 >

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

17.05.2007, 08:00

clock-img

madela

pencil-img

4734

Tudi mi smo imeli težave z ritko,pa sem mazala z nevem kolikimi kremami,pa je pomagalo,ampak čez kaki dan je bilo spet enako-rdeča ritka. Zdravnica mi je svetovala,naj ne uporabljam teh odišavljenih robčkov za čiščenje ritke in naj kupim tiste za enkratno uporabo,ki jih zmočiš z navadno vodo. Pri nas je 100% pomagalo samo to in nikoli več nismo imeli vnetja. Pa tud vse kreme sem dala vstran,ker mu niso odgovarjale.
Poskusi mu ritko umivat samo z vodo,pa boš po enem dnevu videla,če je kaj bolje.

clock-img

17.05.2007, 11:38

clock-img

živa

pencil-img

2366

Krema za vneto ritko, Lekarna Šentvid (v Ljubljani) user posted image .

Lp,

živa

clock-img

17.05.2007, 16:23

clock-img

malička

pencil-img

155

ojla še moj navet, tudi naša je imela skoraj dva meseca zelo vneto ritko zaradi tistih vrečk za urin ki so ji limali v bolnici gor, pa ni pomagal niti daktarin nobena kremiica ampak suha ritka torej brezvsake kremice in pogosto previjanje tudi na 1 uro če treba in je pomagalo edino to danes je ritka zdrava pa se ne mažemo z nobeno kremo, baje bi naj hrastovo lubje pomagalo ampak nam ni pomagalo čisto nič razen suhe ritke brez kreme

clock-img

17.05.2007, 17:39

clock-img

annie17

pencil-img

86

Ogromno nasvetov, res ne vem kje zacet.
No, povejte mi za Canasten. To sem tudi jaz uporabljala med nosecnostjo pri glivicah. A je to ista kremica?
Javite, pa bom nato probala se s tem.

Hvala.

clock-img

17.05.2007, 17:52

clock-img

madela

pencil-img

4734

Ja ista kremica je. Res zelo pomaga,sam še vseeno poskusi ritko umivat samo z vodo in ne z temi odišavljenimi robčki.Lahko,da je alergija kot pri našem.
Čimprej si pozdravite ritko.

clock-img

17.05.2007, 21:23

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Se strinjam, da ritko umivaš z vodo. Naša tamala od rojstva do cca 4.meseca ni imela težav ne s plenicami ne z vlažnimi robčki, potem pa je imela na enkrat grozno vneto ritko. Ni pomagalo nič, ne praška, ne bepanthen, ne ribje mazilo, nič! Ko pa sem jo nekaj dni umivala samo z vodo, je bilo bolje.

clock-img

17.05.2007, 21:25

clock-img

zungi

pencil-img

290

IZVIRNO SPOROČILO: jooly

Praška pasta!!! user posted image user posted image user posted image

Ja Praška pasta. user posted image

clock-img

18.05.2007, 13:56

clock-img

Mateja82

pencil-img

926

Naši je najbolj pomagala praška pasta  ali pa  krema Bepanthen PLUS .
Drugače pa je najboljš ritko umivat z vodo in fajn posušit, prezračit pa namazat.

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 18.5.2007 13:59:52 >

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

clock-img

18.05.2007, 21:00

clock-img

annie17

pencil-img

86

Mi mamo glivice, zato se bom lotila kar pudra in Canestena. Bomo videli.
Samo, ali lahko Canesten uporabljam pri vsakem previjanju? To bom le gledala, da ne bom uporabljala vec kot sedem dni!

LP

clock-img

18.05.2007, 21:12

clock-img

NRMM

pencil-img

2620

Pri glivicah smo uporabljali daktarin in praško pasto,super stvar res.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem