writing-img

vnete oči

clock-img

03.07.2009, 15:22

clock-img

nana81

pencil-img

27

Lep pozdravček vsem,

imela bi eno vprašanje...če se je že katera srečala s podobno situacijo.
Moja punčka je stara 4 mesece, upala sem, da bo vsaj do jeseni mir s prehladi in podobnimi zadevami, no pa nas je prejšnji vikend "doletela" neješčost, slabo spanje in potem prehlad z nizko vročino, ki se je razvil v gnojno vnetje oči, pa kašelj in vse kar spada zraven. Imeli smo kar nekaj neprijetnih noči. No, pediatrinja nam je predpisala Tobrex kapljice za oči, ki so učinkovale zelo hitro, sicer jo malo učke srbijo a ni panike. Dali sva tudi bris, ki pa je pokazal na neko bakterijo in posledično sva sedaj dobili antibiotik. Kar me je presenetilo je to, da je dobila Primotren (kaj ni to za uroinfekte). Izvide sva dobili danes, ko najina zdravnica ni dosegljiva čaka naju samo recept. Naj zahtevam, da mi drug pediater razloži, zakaj ali naj pač jemljeva? Malo sem skeptična...

Za vsako izkušnjo hvala že vnaprej.

lp

clock-img

03.07.2009, 18:34

clock-img

pomar*ANČA*

pencil-img

1685

če bi jaz kar koli dvomila bi se obrnila na dežurnega pediatra.

clock-img

03.07.2009, 18:55

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

primotren vsebuje sulfametoksazol, ki je zelo učinkovit antibiotik za določene rodove bakterij... med njimi so seveda tudi tiste, ki povzročajo uroinfekt, ampak tudi mnoge druge.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

03.07.2009, 20:39

clock-img

bina30

pencil-img

526

To je antibiotik širokega spektra in se z njim zdravi tako uroinfekt kot tudi razna vnetja dihalnih poti in ostalo

clock-img

06.07.2009, 10:22

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Glede vnetih očk - naša dva sta oba imal kar težave s tem. Tobrex kaplice ful pomagajo, so pa tudi zelo močen antibiotik, ki pa ga nekateri pediatri ne dajejo najbolj radi in priporočajo najprej predvsem izpiranje s fiziološko raztopino. Tako da če drugič ne bo premočno vnetje poiskusi najprej s tem. Tak samo nasvet za naprej user posted image .

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

clock-img

10.07.2009, 09:32

clock-img

tikatonka

pencil-img

343

Meni je pediatrinja priporočala umivanje očk z maminim mlekom v primeru vnetja.

clock-img

10.07.2009, 10:20

clock-img

Alči

pencil-img

219

Glede antibiotikov ti žal ne znam nič pomagat, rada pa bi ti povedala, da daj naslednjič prej v učke kapljice svojega mleka(če ga imaš). Mleko res pomaga, je nam pomagalo in tudi vsem prijateljicam, ki sem jim svetovala kaj naredit ko kapljice niso zalegle. Poiskusi.

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

clock-img

10.07.2009, 10:49

clock-img

nana81

pencil-img

27

Hvala za pomoč.
Zdaj je stanje ok, še izpiramo s fiziološko.
Žal pa ne dojim več in mi ta možnost odpadeuser posted image ..bi bilo pa zagotovo najbolje.

pozdravček vsem

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem