writing-img

vneto oko

clock-img

19.04.2007, 19:15

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Danes zjutraj se je moj tamali zbudil z vnetim očesom. Drugače je vredu in živahen, le gnoj in voda se mu cedita iz očesa. Zanima me, s čim je najbolje sčistit takšno oko? Kako pomagat? Sicer bom zjutraj poklicala zdravnico in vprašala, kako in kaj, bi bila pa vseeno zelo vesela kakšnega nasveta.

Hvala in lp! 

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

19.04.2007, 19:44

clock-img

BaByGiRl

pencil-img

430

nesladkane kamelice,tople...pa čim več X izperita oček. Pa kamilice mi kar malo lij v oček.

clock-img

19.04.2007, 20:01

clock-img

madela

pencil-img

4734

IZVIRNO SPOROČILO: BaByGiRl

nesladkane kamelice,tople...pa čim več X izperita oček. Pa kamilice mi kar malo lij v oček.

Se strinjam s tem kar je napisala Babygirl,drugače pa če slučajno dojiš zelo pomaga,da mu v očke kaneš par kapljic svojega mleka. Morda se ti čudno sliši,ampak pomaga.

clock-img

19.04.2007, 20:24

clock-img

Anol

pencil-img

299

Živ, jaz mu jih umivam z fiziološko. Drugače pa če ima zelo vneto oko bo potreboval zdravilo. Našemu fiziološka pomaga samo če ni zelo hudo vneto. So pa res revčki, sploh zdajle ko je tolk vetrovno zunaj.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

clock-img

19.04.2007, 21:06

clock-img

NRMM

pencil-img

2620

Z očkami se ne igraj,ker so same in edine. Če se nabira gnojček potem pokliči pediatrinjo in ti bo dala kar recept za antibiotično mazilo Tobrex otroka niti ne bo potrebno iti kazat. Je pa po mazilu hitro ok user posted image .

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

clock-img

20.04.2007, 07:21

clock-img

bajsek

pencil-img

198

Čao!

Tudi jaz sem nekaj dni nazaj spraševala isto kot ti in sem mu otem dva dni spirala s kamilico - katastrofa! Pediatrinja me je skoraj ubila - lahko povzročiš hudo reakcijo (to ni kot alergija) ki raje ne povem kaj so najekstremnejše posledice in drugič kamilice izsušujejo očesno sluznico! Ker mali ni imel zelo vnetega očka, je rekla naj zjutraj in zvečer fajn s fiziološko sperem, čez dan pa večkrat s prekuhano mlačno vodo. pa neki časa po izpiranju ne sme vn, da se še nolj ne vname.
Pol sem pa mal po netu iskala in je res ogromn člankov napisanih na temo vneto oko in tam tudi tako piše.
Potem mi je pa agentka za just rekla, naj vekisžco namažem z  tee tre kremo in v 3 dneh smo se čisto pozdravili.
To je naša zgodba!

lp

clock-img

20.04.2007, 07:46

clock-img

honey

pencil-img

2567

Se strinjam z bajsekom! Nam je tudi rekla, da nikakor ne smemo spirat s kamilicami, da samo s fiziološko oz. mlačno vodo. Sicer pa sem ga vedno, če je imel 2 dni zapored gnoj na očesu, peljala k zdravniku. Ker mi je tako pediatrinja naročila in rekla, da če je oko gnojno, je to bakterijska okužba in je nujno potreben antibiotik.

clock-img

20.04.2007, 08:48

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.04.2007, 09:34

clock-img

muška

pencil-img

3223

ravno kar sem klicala pediatra, ker ima moj sine tudi vneto očko in sicer tako, da zjutraj ene niti odpret ne more, mu jo gnoj čisto zlepi user posted image  .
Dobim antibiotične kapljice, o kakšnem izmivanju ni bilo govora, če mi pove, ko grem po kapljice kaj novega, napišem!

clock-img

20.04.2007, 14:20

clock-img

TiaSara

pencil-img

867

Naša pediatrinja tudi priporoča samo spiranje z fiziološko, če je hudo vnetje pa kapljice (antibiotik). Pri nas smo enkrat rabili kapljice, drugič pa je bila fiziološka dovolj. 

clock-img

20.04.2007, 18:56

clock-img

muška

pencil-img

3223

dobila sem antibiotično kremo in očke moram izpirat z mlačnimi kamilicami user posted image

clock-img

20.04.2007, 19:05

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Nam je danes pediatrinja naročila, da moramo oko spirati s fiziološko, če pa bo jutri zjutraj še vedno gnojno (nabira se mu na notranji strani očesa, niti ne preveč no), moramo priti tja. Je pa rekla, da uporabljat izključno samo fiziološko ali vodo.

No, bomo videli, kako bo...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem