writing-img

voda otroku?

clock-img

06.03.2009, 14:48

clock-img

vesela veselka

pencil-img

174

zanima me, ali dajete mesec dni staremu otroku malce prekuhane vode (in koliko) za žejo?

clock-img

06.03.2009, 14:50

clock-img

barika

pencil-img

6448

sem mu jo dala, ja, ker je bil na AM, drugače je ne bi.

clock-img

06.03.2009, 15:21

clock-img

anja07

pencil-img

9

Če dojiš ne rabiš dajat nič vode.

clock-img

06.03.2009, 15:37

clock-img

vesela veselka

pencil-img

174

dojim zelo malo, sicer smo na Aptamilu (skoraj 90%). Torej dajati vodo in koliko mililitrov?

clock-img

06.03.2009, 15:48

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Moj je tudi na AM pa sem na medovernetu enkrat na forumu Pediatrija vprašala, pa je P rekla da ni treba. Sicer jaz mu ponudim enkrat na dan (star je 3 mesece, korigirano 1,5 meseca), ampak po žlički, ker če mu dam po flaši in tudi če uporabim cucelj z eno luknjico , začne tako vlečt, da se skoraj zadavi. user posted image  Zato mu dam po žlički ampak vedno posrka samo 3 do 4 žličke, pa še to ne čisto polne. Očitno že ne rabi dodatne tekočine, tko da, prepusti se željam otročka, če bo žejen bo pil, če ne ga pa ne sili.

clock-img

06.03.2009, 16:08

clock-img

Jelcy

pencil-img

436

Moj je bil do 6.meseca izkljucno dojen, pa mu nisem nic dodajala, ceprav je blo poletje in je bil vedno full polulan, bolj kot zdaj ko pije loceno...sem pa jaz spila ogrooomnooo vode ker sem bila skozi zejna. Nic ni narobe ce mu ponudis, ni pa potrebno.

clock-img

06.03.2009, 16:17

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Moj je že več kot en mesec na AM in GH (1 obrok), pa še vedno nič noče pit. Tako, da se ne obremenjuj s tekočino. Eni dojenčki dobijo čisto dovolj tekočine z mlekom. Saj če dobro pomislim, jaz tudi nisem žejna, če na dan popijem skoraj liter mleka.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

clock-img

06.03.2009, 17:17

clock-img

botrca

pencil-img

14679

IZVIRNO SPOROČILO: anja07

Če dojiš ne rabiš dajat nič vode.

se strinjam

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

06.03.2009, 18:30

clock-img

brigitaa

pencil-img

335

Men ja pa sestra v porodnišnici rekla, da lahko dajam vodo, sploh če je vroče, da so ravno tako žejni kot mi, sploh pa poskusi, če mu bo všeč.
Sicer pa jz se z mlekom ne odžejam D

Kar ne ubije, te samo okrepi

clock-img

06.03.2009, 20:48

clock-img

Verchi

pencil-img

11

tudi meni je moja P rekla da lahko dajem samo prekuhano vodo (drugace dojim), tako da našemu malemu dva meseca in pol dajem po žlički dve do tri, pa ne zvrhane, enkrat na dan...user posted image

clock-img

06.03.2009, 21:07

clock-img

veveričica

pencil-img

343

mene pa  zanima če je normalno da moja ki ni dojena  noče  nobene tekočine razn mleko.niti vode čaj ali sok.ničuser posted image

clock-img

06.03.2009, 21:10

clock-img

Pšemek

pencil-img

899

Se polno dojiva in niti enkrat nisem dala vode.

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

clock-img

06.03.2009, 21:16

clock-img

veveričica

pencil-img

343

moja je na AM

clock-img

06.03.2009, 21:43

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Veveričica, tudi moj je na AM, pa ga redko "prepričam", da posrka kakšno malo žličko vode. Očitno že ni žejen. Kot rečeno, sem enkrat to že spraševala na MON, zdaj točno tega odgovora ne najdem, je pa ravno  včeraj ena isto spraševala in P je odgovorila da so AM odvzete določene beljakovine, ki jih otrok ne potrebuje in da zato otrok ni žejen tako, kot če uživa neprilagojeno kravje mleko in da zato načeloma ni treba ponujati ostalih tekočin. Jaz bi ti svetovala, da ji pač ponudiš in če noče, pač ne rabi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem