writing-img

volnena oblačila

clock-img

12.04.2008, 23:17

clock-img

petrcamg

pencil-img

147

Mene pa zanima, če ste oz. kdaj ste začele otroka oblačit v volnena oblačila? Moja tašča namreč zelo lepo štrika in je našemu user posted image  naštrikala že kar nekaj kompletkov in to že za od rojstva dalje. Ker pa sem jaz bolj nagnjena k bombažnim oblačilom, user posted image  nisem še nikoli oblekla v volno. Se mi zdi, da vse te volnene mešanice niso ravno najbolj primerne za tako majhne otroke. A mogoče preveč kompliciram?

clock-img

13.04.2008, 07:15

clock-img

Pikapoka1

pencil-img

86

jaz mojega vsakakor ne bi v volno oblekla, saj je še meni neprijetna na koži (pika), kaj šele njim...pa naj še tako lepo štrika. razen mogoče kake lepe jopice, ampak vse to je sedaj že pretoplo za nosit...pa saj se da naštrikat tudi s kakega drugega materiala, naj mu naštrika kako jopico za pomlad iz cverna...
lp, pp1

clock-img

13.04.2008, 07:30

clock-img

jonna

pencil-img

54

Iz mehkega kvalitetnega garna (bombaža), bolj tankega. Pa še lepo se opere. Na roke, jasno. Se mi zdi idealno za pomlad in poletne večere, da ni prevroče, pa še zračno je.

clock-img

13.04.2008, 22:23

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Na kožo ji volne nisem dajala, saj npr. jopice ne daš na kožo ampak je to vrhnje oblačilo user posted image
Moja tašča je naredila nekaj lepih jopic in oblekic, ampak šele za okoli 1 leto. Pred tem pa je tudi nakvačkala lepe stvari.

clock-img

13.04.2008, 22:32

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Meni štrikana oblačila za dojenčke sploh niso všeč. zato jima to nisem oblačila.

Če je čista volna, potem se izgogibaj direktnega kontakta s kožo, če pa je "mešanica", pa ni takšnen problem.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

13.04.2008, 23:29

clock-img

rija

pencil-img

15589

nikoli.

še ko sem bila noseča, sem mu v italiji na eni službeni poti kupila pregrešno drago volneno jopo, ki je seveda ni nikoli imel na sebi.

me zdaj kar zmrazi, ko pomislim, da na to nežno kožo dam kaj volnenega....tudi čez majčko ne....saj se itak jopa nekje dotika obrazka....user posted image

...vox populi...

clock-img

14.04.2008, 11:18

clock-img

petrcamg

pencil-img

147

Sem zgleda narobe napisala- volna ni 100%, ampak so neke plastik fantastik variante, ki ne dihajo. Jest sem mu že pred časom kupila štrikano jopico iz 100% bombaža, pa je super. Te mešanice mi pa niso všeč zato, ker se pod njimi ful švica. Jest sem imela enkrat tak pulover, pa sm vedno dala bombažno majčko spodaj, pa je bila vseeno živa groza- jest čisto premočena, pa še vonj je bil čuden (pa nisem bila umazanauser posted image ).

Sm ji pa že enkrat mal namignila, da bom jest šla po bombaž, pa me je prehitela, pa že kupila oz. naštrikala jopico za krstuser posted image . Je ful fletna, sam k ne vem kaj je za en material. Tamauček pa že tko ful švica.

Če pa mojemu kej rečem oz. načnem to temo je pa kr mal užaljen user posted image  (so tko fletne stvari, pa tko rada štrika, pa tko bo vesela če bo nosil to, pa... ) Doma mam celo zalogo teh jopic, pa me je vsakič kr mal groza k vidim da spet štrika.

clock-img

14.04.2008, 11:56

clock-img

Ayo

pencil-img

1607

Tudi nasa babica ogromno strika in imamo doma jopic in ostalega nastrikanega materiala za naprodaj!
Pa tudi sama sem mu naredila eno jopico in copatke.
Skratka, veliko od tega res ni nosil, je pa vse narejeno iz ciste deviske volne, to je volna prav za user posted image . Pa tudi obvezno spodaj bombazno majcko!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

clock-img

14.04.2008, 12:16

clock-img

saskija

pencil-img

1852

volna je človeku zelo prijazna, če seveda ni alergik, veliko bolj kot različni materiali, ki jih dobite v hm,zari, okaidiju...

če vam je všeč ali ne pa je odvisno od posameznika, to da pika, ja menda ne boste dale pletenega puloverja na nago kožouser posted image

je pa odlično tudi spodnje perilo v kombinaciji volna svila- poleti hladi, pozimi greje in je tudi pregrešno drago

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

clock-img

14.04.2008, 12:20

clock-img

suzanamai

pencil-img

1215

Tudi meni je tašča full štrikala za prvega, potem je pa odnehala, ko je videla, da nikoli nisem oblekla. Se mi zdi pregrobo za naše malčke. Sedaj pri drugem otroku raje kupi kaj lepega, kot da bi štrikala, jo je izučilo...user posted image

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem