cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vpis v zemljiško knjigo

clock-img

26.03.2008, 18:19

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Ali pri vpisu lastninske pravice v zemljiško knjigo potrebuješ originalno, overjeno pogodbo z žigom Davčne uprave o plačanem davku ali zadostuje kopija oz. overjen original?

Imam namreč samo 1 izvod overjene in z žigom davčne potrjene pogodbe, ki je ne bi želela dati iz rok, zato me zanima, če zadostuje kopija.

Kje pa dobim še en overjen izvod - pri istem notarju, na davčni....?

clock-img

26.03.2008, 19:01

clock-img

lex

pencil-img

6532

midva sva dala orginal, dobila sva 2 izvoda

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

26.03.2008, 19:48

clock-img

knedli

pencil-img

81

Potrebuješ originalno potrjeno pogodbo, ki je potem shranjena na zemljiški knjigi.

clock-img

26.03.2008, 21:12

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

ja, potrebuješ original, ožigosan s strani DURSa. Saj original potrebuješ samo za zemljiško knjigo, tako tudi piše v pogodbi, za urejanje vsega ostalega so dovolj kopije. Ko bo lastništvo spremenjeno v ZK, bo ZK izpisek dokaz o lastništvu in ne pogodba. 

clock-img

27.03.2008, 08:30

clock-img

srki

pencil-img

9222

Kot je napisala Naja31. Jaz sem tudi original dala, ki jo hranijo tam, kopijo pa midva. Saj, če komu kaj ni jasno, pa si gre lahko itak v ZK ogledat, da je res vse OK.

clock-img

27.03.2008, 10:44

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Original res obdržijo na ZK.
Sem imela pa jaz lani polno letanja naokrog in en kup stroškov, ker sem morala za pridobitev subvencije od stanovanjskega sklada zraven priložiti notarsko overjeno kupoprodajno pogodbo, pogodba pa je bila na ZK. Za znoret. Sem šla do notarja, ki je prvo pogodbo overil (hranijo kopije), so mi dlai novo, notarsko overjeno kopijo (za katero sem plačala več kot 60 EUR, ker je imela pogodba res veliko strani), da sem potem to overjeno kopijo lahko poslala na sklad.
Če imaš pogodbo še doma poskrbi, da imaš narejeno kako kopijo, ki bo enakovredna originalu. Mislim, da ni potrebna overitev pri notarju (jaz žal nisme imela izbire, ker nisem imela originala) ampak se da na UE za precej manj denarja urediti.

clock-img

27.03.2008, 14:09

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Iskrena hvala vsem za odgovore. Bom verjetno za vsak slučaj naredila še eno overjeno kopijo. Nikoli ne veš, kaj potrebuješ, kot je omenila sazi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem