writing-img

vročina 37,3

clock-img

05.02.2007, 19:44

clock-img

noe

pencil-img

982

Zanima me , kako dolgo oz. do katere starosti velja da imajo vročino od 38 naprej?

clock-img

05.02.2007, 20:32

clock-img

karin412

pencil-img

747

Vročino se zbija: od 38,5 naprej pri dojenčkih in če je otrok že imel kdaj vročinske krče;
od 39 naprej, če je otrok videti bolan in malo pije;
od 39,5 naprej, pa v ostalih primerih.

To piše v knjigi Domača lekarna za otroke.

clock-img

05.02.2007, 21:11

clock-img

mml

pencil-img

4156

Lahko da tako piše v domači lekarni, samo jaz se vedno odločim, da dam paracetamol (svečko ali sirup), ko ima vročino preko 38.5, ker ne vem zakaj bi čakala, da bi vročina narasla preko 39 stopinj. Pri takšni vročini je že vsa matasta...

Sicer pa velja za vse starostne skupine, da je vročina nad 38 stopinj, med 37.5 in 38 govrijo, da je "subfebrilen" (mogoče kdo ve, kakšen bi bil slovenski izraz...), do 37.5 je še fiziološka temperatura, kar pomeni, da sodi v normalno dnevno nihanje telesne temperature (ki se tekom dneva spreminja za približno 1 stopinjo)

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

05.02.2007, 21:30

clock-img

eya

pencil-img

4615

IZVIRNO SPOROČILO: mml

Sicer pa velja za vse starostne skupine, da je vročina nad 38 stopinj, med 37.5 in 38 govrijo, da je "subfebrilen" (mogoče kdo ve, kakšen bi bil slovenski izraz...)

Kakšen je slovenski izraz ne vem, jaz tudi vedno tega slišim/berem... Mogoče-"z rahlo zvišano temperaturo"user posted image

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

05.02.2007, 21:55

clock-img

NIN@

pencil-img

397

Našega Bora vročina zelo zdeluje, no sej jo ima zelo poredko rečmo vsega skup v 2 letih 5 krat. Ampak on je že pri 37,7 do 38 čist paf, in men so rekli v bolnici da mu jo lahko kr takoj zbijam.....no ne glih pri 37,1

lp
nin@

clock-img

05.02.2007, 21:59

clock-img

Anonimen

Meni je pediater rekel, naj jo začnem zbijati pri 37,7 - 37,8 zato, ker od tukaj lahko skokovito naraste in potem sledi vročinski krč.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem