writing-img

vročina po ceplenju

clock-img

23.10.2009, 17:20

clock-img

law1978

pencil-img

14

Pozdrav!

Včeraj je moj 8,5 mesečni sinko dobil tretjo dozo cepiva proti davici, tetanusu,.... Včeraj je bilo vse ok, danes pa sem opazila rdečico na mestu vboda (dajem mu mrzle obkladke), ima pa tudi vročino (do 38,5 - izmerjeno v ušesu). Danes dopoldne (ob 11h) sem mu dala svečko in mu je vročina padla. Sedaj sem jo spet izmerila in ima 37,7 (pod pazduho). A je to normalo, da ima vročino (pri prvi in drugi dozi je ni imel) in koliko časa traja? Kdaj pa je priporočiljivo obvestiti oz. povprašati pediatra?
hvala za vaše odgovore.
lp iz deževnih goriških brd

clock-img

23.10.2009, 19:26

clock-img

Anonimen

normalno je do 48 ur po cepljenju (do38,5 pod pazduhoali do 39 v ritki ali ušesku), prav tako rdečina na mestu vboda. če traja dlje, obvestiš pediatra, prav tako če bi imel izpuščaje po celem telesu ali težko dihal.

clock-img

24.10.2009, 10:18

clock-img

žab*ca

pencil-img

395

Naš je tudi imel reakcijo,po 2.cepljenju z vročino,po 3.pa vročino in rdečino na mestu vboda.Pediatrinji sem omenila,pa je naročila,da pred cepljenjem pri letu1.5,naj se oglasim v ambulanti,da dobi Fenistil.
Torej pri naslednjem obisku omeni pediatrinji.Če bi se pa sedaj pojavili kaki hujši zanki,za kar dvomim,pa ga pojdi pokazat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem