cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vročina pri 2-mesečnem dojenčku

clock-img

25.01.2007, 20:25

clock-img

spelaz

pencil-img

206

dober večer.

Naša 2-mesečnica ima vročino - niti se mi ni zdela tako vroča, a sem šla vseeno merit z navadnim termometrom in je prilezlo do 37,8. Pa gledam navodila za svečke, če bo slučajno šlo ponoči kaj gor, in piše le za dojenčke od 3 mesecev naprej.

Ima katera kakšne izkušnje? Ima pa mala prehlad (zabasan nos, ki ga čistim in tudi na kašelj jo sili - prav grdo se sliši)user posted image . Jo pucam z fiziološko in pumpico. Pa prav mirna je. Bogica, upam, da ne bo slebše.

Hvala za kak nasvet.

clock-img

25.01.2007, 20:26

clock-img

Anonimen

če si ji merila v ritki moraš o,5 stopinje odšteti

clock-img

25.01.2007, 20:29

clock-img

altati

pencil-img

5724

tako majhnemu dojenčku ne daješ nič proti vročini, dokler ni vsaj 8-38,5. Če si merila v ritki, pol stopinje odštej. Drugače sem pa jaz za svojo mlakšo pri dveh mesecih, ko je imela hud bronhitis dobila paracetamol svečke.

clock-img

25.01.2007, 20:30

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

Lahko je utrujena, ali pa ji je prevroče. Moj Mark je sicer star 5 mesecev, no pa je sedaj prehlajen, pa ima zvečer vedno nekje 37.5 pod pazduho. Pomoje ne rabiš skrbet, mal jo sleči, al pa jo skopaj v vodi ki ima ene 36 stopinj, bo sigurno boljše. Tako, ali tako pa pravijo da moraš čakat do 38.5, če otrok nima vročinskih krčev!

clock-img

26.01.2007, 09:40

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

Naš je bil tudi star 2 meseca, ko je prvič fasal vročino...
Pa sem poklicala pediatrinjo in po njenih navodilih, sem mu lahko dala pol svečke...
In to sem tudi naredila...

Drugače bi pa jaz na tvojem mestu vseeno poklicala pediatra in ga o tem povprašala...

LP A

clock-img

26.01.2007, 10:48

clock-img

sabini

pencil-img

466

Ja meni je rekla pol svečke, če ko ga hladim vročina ne pade, najprej probaj s krpico obrisat po celem telesu.Drugače pa ker je tako majhna pelji k zdravniku pokazat

2005 SE NAM JE PRIDRUŽIL MATIC, 2006 PA JE DOBIL BRATCA JANA ..SEDAJ IMAM DVA KORENJAKA!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem