cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto?

clock-img

15.12.2007, 09:56

clock-img

belka

pencil-img

16

Živjo!
Dajte me prosim razsvetlit - a je bilo že sprejeto, da bo vrtec za 2. otroka zastonj, ali še ne user posted image ??
Malo se nam krešejo mnenja, ker mi mama pravi, da je sprejeto, meni se pa zdi, da še ni. In če je bilo, od kdaj naprej velja, 1.9.2008 ali 1.1.2009?
Pa lepo prosim, ne se kregat, če je to prav ali ne user posted image ...
Hvala, hvala!!!user posted image
belka

clock-img

15.12.2007, 10:07

clock-img

pikalonca

pencil-img

561

Kolikor je meni znano ima drugi otrok brezplačno, če je rojen v istem letu kot prvi. Torej velja za dvojčke in tiste, ki "znajo" roditi dvakrat v enem letu. Država nam je spet vrgla pesek v oči!!!

clock-img

15.12.2007, 11:26

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Vrtec je BREZPLAČEN za drugega otroka, če imaš hkrati v vrtcu dva otroka (ni treba, da sta dvojčka, al pa en let narazen!) in to od 1.1.2008 naprej! 

MONTIGNAC

clock-img

15.12.2007, 11:40

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Evo, črno na belem....
Tole je zadnje dopolnilo zakonu in začne veljat 1.1.08

14. člen
Za prvim odstavkom 29. člena se doda novi drugi odstavek, ki se glasi:
»Iz državnega proračuna se vrtcem zagotavljajo sredstva za sofinanciranje brezplačnega vrtca za drugega in naslednje otroke, ki so vključeni v vrtec hkrati s starejšim otrokom, in sicer v višini, ki je staršem določena kot plačilo za program vrtca.«
15. člen
V 32. členu se za četrtim odstavkom doda peti odstavek, ki se glasi:
» Če je v vrtec vključen več kot en otrok iz družine, so starši za mlajše otroke oproščeni plačila.«
Dosedanji peti odstavek in šesti odstavek postaneta novi šesti in sedmi odstavek.
16. člen
V drugem odstavku 34. člena se na koncu besedila doda novi stavek, ki se glasi:
»Če je v vrtec vključen več kot en otrok iz družine, so starši za mlajše otroke oproščeni plačila, in sicer v višini plačila, ki bi jim bilo določeno, če bi bil otrok vključen v vrtec, ki izvaja javno službo.«

MONTIGNAC

clock-img

15.12.2007, 12:21

clock-img

belka

pencil-img

16

Naty-Taja, to sem našla tudi jaz, ampak samo kot predlog zakona, nikjer pa nisem zasledila, da bi bilo to dejansko sprejeto, zato sprašujem. Tudi na spletni strani ministrstva je napisano to kot "Teze zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrtcih -12.10. 2007".
Hvala in LP, belka

clock-img

15.12.2007, 13:37

clock-img

OliveOyl

pencil-img

2054

A res?
Že od 1.1.08...Tudi jaz nikjer ne najdem.
Pol bom imela enega zastojn,vsaj nekaj.user posted image
Mal me je zmedlo tole,a ni bilo rečeno,da bo zakon stopil u veljavo
šele s 1.9.08?

clock-img

15.12.2007, 14:02

clock-img

Urša

pencil-img

4648

Jst tud nisem prepričana, če je to že sprejeto...user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

clock-img

15.12.2007, 14:13

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Meni je tole potrdil ravnatelj OŠ na svetu staršev kjer smo obravnavali problematiko vrtcev in podražitev... Sem ga nalašč vprašala, če je to že potrjeno in je rekel, da ja!

MONTIGNAC

clock-img

15.12.2007, 14:14

clock-img

OliveOyl

pencil-img

2054

IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

Meni je tole potrdil ravnatelj OŠ na svetu staršev kjer smo obravnavali problematiko vrtcev in podražitev... Sem ga nalašč vprašala, če je to že potrjeno in je rekel, da ja!

No pol pa fino,upam,da ima prav.user posted image

clock-img

15.12.2007, 15:17

clock-img

Anonimen

Ja ampak res ne vem, če je to že z novim letom, če ni mišljeno kot z novim vrtčevskim letom, torej s 1. 9. 2008. Ker vem, da so v Kransjki Gori zdaj sprejeli, da bo pa do takrat občina financirala za 2. otroka, so si dali v proračun. Če bi to bilo že 1. januarja, da bi financirala država, potem to v Kr. Gori ne bi imelo nobene veze. Pa jo ima. Tako da po moje je s 1. 9.

clock-img

17.12.2007, 17:32

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Jaz sem se pogovarjala z tajnico vrtca in ta mi je rekla takole: zakon je sprejet, ampak vstopi v veljavo s 1.9.2008. Kateri otrok bo imel brezplačno varstvo še ne vedo, ampak predvideva, da tastarejši, ker tudi prvi stopi iz vrtca. Če je res ne vem, tako so mi rekli.

clock-img

18.12.2007, 10:21

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

NA koprski občini še ne vejo točno kako in kaj, vsekakor pa bo brezplačno za drugega oziroma mlajšega otroka v vrtcu-itak ko gre starejši v šolo se plačuje pač samo za enega, ne?Pa mlajši imajo višjo ceno jasli kot starejši vrtca, tako da se bolj splača da ima mlajši zastonj.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

18.12.2007, 20:54

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Naj mi prosim nekdo pove KJE to piše - da je ta zakon sprejet... še nobena okrožnica ni šla ven, nobeno obvestilo, ...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

18.12.2007, 21:37

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Meni je rekla tajnica "najinega" vrtca Tezno. Tam vprašaj.

clock-img

18.12.2007, 21:39

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

NA koprski občini še ne vejo točno kako in kaj, vsekakor pa bo brezplačno za drugega oziroma mlajšega otroka v vrtcu-itak ko gre starejši v šolo se plačuje pač samo za enega, ne?Pa mlajši imajo višjo ceno jasli kot starejši vrtca, tako da se bolj splača da ima mlajši zastonj.user posted image

LP,
Sibil RR

Ja to se za nas bolj splača, mislim pa da bo država gledala kaj se njej bolj splača, pa bo dala prvega zastoj, za katerega varstvo je cenejše.

clock-img

18.12.2007, 21:59

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

Naj mi prosim nekdo pove KJE to piše - da je ta zakon sprejet... še nobena okrožnica ni šla ven, nobeno obvestilo, ...

Bobek, kaže, da še ni sprejeto, ampak bo:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2125052

clock-img

19.12.2007, 19:22

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Splišni, saj zato me je zanimalo... Vsi so se pogovarjali o tem, kot da je ŽE sprejeto... Menda bi v vrtec poslali kakšno obvestilo, ali ne??? user posted image

clock-img

20.12.2007, 09:42

clock-img

ljiljana

pencil-img

113

baje, da to velja samo za vrtec in ne jasli. a imam prav?

clock-img

20.12.2007, 10:13

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

to pomeni, če imaš enega v jaslicah, enega v veliki skupini, da plačaš za oba? user posted image  mislim, da ne

clock-img

23.12.2007, 20:14

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

IZVIRNO SPOROČILO: ljiljana

baje, da to velja samo za vrtec in ne jasli. a imam prav?

in kje spet to piše??? user posted image  

jaz tega enostavno ne razumem - zakaj po vrtcih, šolah in ne vem še kje že na veliko oznanjajo, da je zakon sprejet, če pa ŠE NI... še do nov. so zbirali predloge in mnenja in je jasno, da bo DZ še o tem odločat

clock-img

25.12.2007, 08:34

clock-img

katra55

pencil-img

1970

V naši občini bodo to začeli izvajati s 1.1.2008user posted image , država pa naj bi to uredila do 1.9.2008.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem