writing-img

window coloring

clock-img

29.07.2008, 12:25

clock-img

Sandrin

pencil-img

412

Imam eno vprašanje - "window" barve nanesem na gladko folijo - najprej konturo, nato pobarvam in pustim, da se posuši. Problem nastane, ko želim sliko prenest na steklo, saj se mi noče odlepit. Ima katera izkušnje, kako to preprosto narediti???

clock-img

29.07.2008, 13:28

clock-img

nas5

pencil-img

240

Ja, in pol se ti barva oz. slikica kar trga. Tudi pri nas je bilo tako. Zdej pa najprej grem s konturo, potem pobarvam. In ko se posuši enostavno obrežem. Izrežem kjer ni barve in deluje. Drži na oknu, v kopalnici. 

clock-img

29.07.2008, 13:35

clock-img

Janeja

pencil-img

2272

Niso vse folije dobre. Najprej poskusi na folijo samo kakšen majhen krogec narisat in probaj, če se lepo odlepi. Meni se je samo na eni sliki naredilo, da se mi je strgala, potem sem pa vedno tako preverila in ni bilo nikoli več problema. Sliko lahko celo večkrat odlepim iz okna, jih spravim na folijo in naslednjo sezono spet zalepim nazaj.
Meni se je najbolje obnesla "folija" iz ene velike prozorne vreče, pa še velike slike sem lahko delala.

clock-img

30.07.2008, 13:30

clock-img

pinfek

pencil-img

35

Točno tako!!!
na Antusovi spletni strani imate razloženo
...Kot podlaga za delo z barvami Marabu Fun & fancy so primerne folije iz polietilena (PE) ali polipropilena (PP). Folije, izdelane iz PVC niso primerne. Slike, narisane na PVC folijo ni mogoče odlepiti in prenašati na druge podlage....
Predlagam, da kupite originalno folijo katera preizkušeno dela odlično ali pa kot je bilo omenjeno najprej preizkusite....
Prenos slike je praktično neomjene, če pa izgubi svojo prvotno "lepljivost" pa je nostavno splaknete pod tekočo vodo

clock-img

30.07.2008, 15:23

clock-img

simonamaja

pencil-img

45

Če slika ne gre iz folije jo enostavno daš za nekaj trenutkov v hladilnik. Barva postane trda in se lepo odlepi iz folije! 100x preizkušeno in ni nič trganja slike!

clock-img

31.07.2008, 00:06

clock-img

Eva*

pencil-img

352

IZVIRNO SPOROČILO: pinfek

Točno tako!!!
na Antusovi spletni strani imate razloženo
...Kot podlaga za delo z barvami Marabu Fun & fancy so primerne folije iz polietilena (PE) ali polipropilena (PP). Folije, izdelane iz PVC niso primerne. Slike, narisane na PVC folijo ni mogoče odlepiti in prenašati na druge podlage....
Predlagam, da kupite originalno folijo katera preizkušeno dela odlično ali pa kot je bilo omenjeno najprej preizkusite....
Prenos slike je praktično neomjene, če pa izgubi svojo prvotno "lepljivost" pa je nostavno splaknete pod tekočo vodo

Jaz sem uporavila ovitke za zvezke (tiste ta poceni user posted image ), pa se ni nič stgalo. Samo je pa fino, če so tisti, ki so bolj mehki, da se fajn upognejo.

Na deževni dan, nama je zasijalo sonce!

clock-img

31.07.2008, 00:14

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

Jaz uporabim kar U mapo in mi gre vedo lepo dol. Je pa res, da mora biti dovolj barve. Če je preveč na tanko nanešena, se trga.

clock-img

31.07.2008, 21:36

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

Jaz pa kar kupim foljo v hobby artu, je najbol, prej sem tut pacala, pa vse se mi je trgal. sm že misnla, da so barve zanič, ampak ta folija je mal taka mastna in se res ful lepo odlepi dol. majo jo tut v milerju 10 kom skupaj.

clock-img

01.08.2008, 08:57

clock-img

alička

pencil-img

2082

Res je odvisno tudi od folije, včasih pa je krivo to, da so barve malo stare in presušene. Pomaga to, da sliko na rahlo pošpricamo z razpršilcem (za rože naprimer) in potem se lažje odlepi. S to metodo jaz odlepim tudi barve, ki so stare že 6-7 let in jih drugače nikakor ne spravim iz folije.

clock-img

03.08.2008, 16:34

clock-img

gg

pencil-img

20

Sama sem imela s tem velike težave, kupila sem tudi posebaj temu namenjeno folijo, vendar se nič ne obnese bolje kot navadne vrečke za živila - tiste prozorne za 2 kg (ne šelesteče!). Poleti je včasih, če je barva nanesena na tenko in je zunaj vroče, res treba dati vrečke s slikicami še za minuto v zmrzovalnik, potem se zanesljivo ne strga.

Ko jih odlepim iz oken, jih v teh vrečkah (odrežem dolgo stranico, da so kot L-mape) tudi shranjujem in ponovno uporabim, celo večkrat.
LP!

clock-img

03.08.2008, 20:25

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

ponavadi so vse slikice precej tanke,ko se posušijo in ni odvisno od folije,kako bodo šle dol.Jaz sem ta problem rešila tako,da jih "zalijem" s prosojno barvo,dobijo lep lesk in lepo se odlepijo....pa še leta dolgo trajajo.

kaR te ne ubije,te okrepi!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem