writing-img

za Spliši - tunina omaka

clock-img

07.10.2004, 02:25

clock-img

VITA74

pencil-img

773

Živjo,

Ker sem komaj sedaj zasledila da me sprašuješ po receptu - sem namreč v nočni ti sedaj komaj odgovarjam.

Najprej prepražim na olju (par kapljic) čebulo, dodam tuno iz konzerve, na hitr podušim in zalijem z paradižnikovo omako (paradižnik pasiran v tetrapaku, ali pa naredim svežega zmiksanega doma), od začimb dodam baziliko in malo soli ali vegete, da pa vse skupaj malček zgostim zmešam v žlico kisle smetane žličko moke in primešam.
Mi jo obožujemo in tudi tako hitro je pripravljena. Pa dober tek :sloncek:

clock-img

07.10.2004, 06:53

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Njam! Jaz dodam še česen, na koncu pa primešam še malo koruze iz konzerve. Imamo pa tudi doma vloženo paradižnikovo mezgo, iz domačega paradajza - super!

clock-img

07.10.2004, 08:16

clock-img

Vittel

pencil-img

87

Živjo!
Jaz pa ti svetujem še eno varianto, ki jo je vredno preizkusiti, in sicer, da namesto paradižnikove mezge uporabiš sladko smetano. Tudi zelo okusno.

clock-img

07.10.2004, 09:01

clock-img

Anonimen

:)-Vittel ciao..nekaj podobnega pa jaz naredim..tunino omako na belo,samo da ne dam čebule,ampak na olivnem olju popražim strok na fino sesekljanega česna in malo petršilja gor stresem tunino in zalijem z sladko smetano solim popopram.V ponvo z omako stersem kuhano pašto in na ognju še malo pomešam da se pašta fajn prepoji z omakco..:)-

clock-img

07.10.2004, 10:06

clock-img

Anonimen

Super! Najlepša hvala.

clock-img

07.10.2004, 13:52

clock-img

MINEJA

pencil-img

566

Jaz pa dam še malo kisle smetane!

:sloncek::sloncek::sloncek:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem