writing-img

zakaj česen pomodri?

clock-img

09.06.2008, 11:49

clock-img

PIAF

pencil-img

763

V kuhano zelje sem stisnila česen in je pomodrel - zakaj?user posted image

vse sem vrgla potem ven, ker tako nagravžno zgleda.user posted image

clock-img

09.06.2008, 11:50

clock-img

Anonimen

Ker je prišel v stik s kovino.

clock-img

09.06.2008, 11:51

clock-img

fricka

pencil-img

751

Zaradi kisline, ki ga ima zelje. To ne moreš preprečiti. Lahko pa ga daš v gazo in ga vzameš ven iz jedi.

clock-img

09.06.2008, 11:53

clock-img

Anonimen

Meni je česen spremenil barvo kadar sem ga stisnila čez kovinsko stiskalnico.

clock-img

09.06.2008, 11:56

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

ja jaz mam kovinsko stiskalnico...in je pol moder...
kakšno pa kind lady uporabljaš sedaj?

clock-img

09.06.2008, 12:05

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Stiskalnica nima veze, to je zaradi zeljne kisline.

clock-img

09.06.2008, 12:09

clock-img

Anonimen

Sem vprašala mesarja, ki s česnom dela klobase in tako mi je odgovoril.Zdaj ga ne stiskam, ampak dam noter celega, in če se ne razkuha ga na koncu poberem ven.

clock-img

09.06.2008, 12:13

clock-img

PIAF

pencil-img

763

Česen vedno stiskam s kovinsko stiskalnico in ga dajem v različne omake, juhe, pa nikoli ne pomodri, to pomeni, da nima s tem veze.
Po moje je zaradi kisline, ki pišete, ja...

Hvala vam za odgovore!user posted image

clock-img

09.06.2008, 12:14

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

BOlj, ko razmišljam, bolj se NE morem spomniti, da bi mi kdaj česen pomodreluser posted image  SIcer imam stiskalnico in inoxa,......mater prejšnja "navadna" pa je pomodrela...točno....., samo ne spomnim se, da bi bil česen kdaj moder.

Odgovora, kot si najbrž opazila, ne vemuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

09.06.2008, 12:18

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Česen vedno stiskam s kovinsko stiskalnico in ga dajem v različne omake, juhe, pa nikoli ne pomodri, to pomeni, da nima s tem veze.

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkamuser posted image . Torej tudi kislina naj ne bi bila tistauser posted image , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barviuser posted image .

clock-img

09.06.2008, 12:48

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkamuser posted image . Torej tudi kislina naj ne bi bila tistauser posted image , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barviuser posted image .

enako. S tem, da meni pozeleni. ali sem pa farbenblind user posted image

enako

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

09.06.2008, 12:51

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

enako

Ja, pozeleni. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

09.06.2008, 13:34

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

enako

Ja, pozeleni. user posted image

no prav, pa pozelni, kaj čem če pa vsi modro vidijo, pol jaz tudiuser posted image . Če zdaj napnem možgane kakšen je res na pečenki, se ne spomnim, vleče mi na zeleno in modrouser posted image

clock-img

09.06.2008, 13:47

clock-img

Volga

pencil-img

9346

take turkizne barve pride.

clock-img

09.06.2008, 15:22

clock-img

pocka

pencil-img

2326

To se je tudi tudi meni dogajalo s česnom pri kislem zelju (ga pa narežem na koščke), zato sem se navadila,da ga prej malenkost popražim, tako mi ne pomodri, pa še bolj okusen je.

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

clock-img

09.06.2008, 17:05

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz se tud ne spomnem, da bi mi kdaj pomodrel. user posted image

clock-img

09.06.2008, 20:12

clock-img

suzanamai

pencil-img

1215

Punce skrivnost dobrih kuharjev je, da cel česen stisnejo z nožem - speštajo, olupijo in vržejo v hrano za ne več kot 2 min in potem vzamejo ven. Preverjeno res najboljši okususer posted image .

Pa še ena dobra: če želite zgostiti omako brez podmetov, moke ipd. Dodajte tik pred koncem fino ohlajeno olivno olje - par kapljic. Omake in juhe kar zakrknejo.

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem