writing-img

zamrzovanje

clock-img

02.11.2007, 13:32

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

zanima me kako zamrzujete kašice za user posted image - v kaj jih spravite za v zmrzovalnik? obstaja kaj od sadja in zelenjave kar se ne sme zamrzovati? in ali to sploh še ima kaj v sebi (vitamine itd.) če zamrznemo?

pa še to, ali lahko zamrznem tudi zelenjavo-npr. da naredim pol bučke, drugo polovico pa zavijem v nekaj in zamrznem?

hvala za nasvete!

clock-img

02.11.2007, 16:43

clock-img

poliloni

pencil-img

623

Jaz sicer nisem nič zamrzovala, ker se mi ni zdelo potrebno (je zelenjava tako hitro kuhana, da se mi niti ni dalo), če pa že skuhaš toliko več in potem zamrzneš pa: sem nekje prebrala, da zamrzujejo v tiste modelčke (kvadratke za led) ali pa v kakšne jogurove lončke, lončke od skute, vrečke za zamrzovanje,....

Seveda lahko zamrzneč tudi bučko - jaz jih tako, da jih že kar narežem (na kvadratke ali lističe) in potem dam v vrečke.

Mislim, da naj se ne bi zamrzovalo krompirja, vse ostalo (od zelenjave) pa naj ne bi bil problem. Priporočam pa da vse stvari prej že narežeš in potem zamrzneš.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

clock-img

02.11.2007, 17:23

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

aha, super nasvet to z rezanjem na koščke! res je hitro narejeno, ampak danes sem na primer zmiksala banano in je pojedla 2-3 žličke, ostalo mi je pa še za cel lonček! in sem potem pač pomislila, da to zamrznem, naslednjič pa dodam k jabolku ali kakor koli že.

clock-img

02.11.2007, 17:52

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

banane menda ne smeš zmrzovati. pa krompirja in avokada tudi ne. vse ostalo pa mislim da lahko

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

02.11.2007, 19:32

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

a banane se sigurno ne sme? a to zato ker potemni-tko kot avokado?

clock-img

02.11.2007, 19:53

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Banane sploh ne rabiš miksat, raje kar z žličko postrgaj po dolžini banane. user posted image  
Preostanek pa v hladilnik.

clock-img

02.11.2007, 20:25

clock-img

Anonimen

Kolkor jaz vem, se tudi špinače za dojenčke ne sme zamrzovati, ker ne vem kaj... Vedno mora biti sveža... Za nas odrasle, se pa špinača lahko zamrzne.
To je govora o pravi špinači...

Blitva, koprive in podobno pa bi se naj menda tudi za malčke lahko zamrzovalo..

clock-img

02.11.2007, 21:26

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

Banane sploh ne rabiš miksat, raje kar z žličko postrgaj po dolžini banane.

ima raje zmiksano, tako vsaj usta odpira user posted image

clock-img

02.11.2007, 22:06

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Banano raje kar ti pojej, ker ful porjavi in potem zapira, pa ji drugič raje svežo zmiksaj.

clock-img

02.11.2007, 22:07

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Sadja nisem nikoli zmrzovala user posted image  Bučke, krompir in podobne zelenjave tudi ne.
Zamrznit sem dala npr. cvetačo in brokoli. Najprej sem ju skuhala, ohlasila, dala v modelček za led in ko je malo zamrznilo, sem kocke dala v posodice za zamrzovanje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem