A veš kaj, lara, jaz imam pa eno čisto svojo teorijo. Komur gre na živce takšen način razmišljanja, ker je res zelo alter, naj me prosim preskoči. Sem že enkrat pisala o tem, pa ne najdem.
Ljudje smo sestavljeni izključno iz energije, saj to je fizikalno čisto jasno, samo v praksi se vedno tega ne zavedamo, ker preveč trdnih reči vidimo, ker imamo preslab vid, da bi vse elektrončke srečali. Skratka, kakorkoli obrneš, temeljimo na misli. Ta misel oblikuje našo energijo. In kakor naša energija funkcionira, tako izgledamo. Če nek naš energetski center dela ok, je tisti del našega telesa uravnotežen, nismo ne debeli ne suhi, če ne dela ok, je tisti del našega telesa malce preobilen ali malce presuh (kar je glih tko zanič ali ne zanič kot obratno), in vselej imamo tudi tam zdravstvene težave. Recimo da mi rdeča čakra ne dela ok. Zihr bom imela ali presuhe ali pa predebele noge. Odvisno od smeri, v katero grem. Če se mi podobno godi z oranžno čakro, bom imela velik trebuh, pa okol trebuha šlauh ali obratno, ga ne bom imela, če se mi nekaj godi z rumeno, bom imela težave okrog želodca, za zeleno bom opazila na pljučnem delu telesa, pa prsih, modra je malo bolj skrita, ker grlo redko zateka navzven, ampak čutiš pa vseeno zelo dobro, enako velja za vijolično in belo. Hočem ti reči tole, povsem jasno je, da ne moreš z dieto nekaj narediti dolgoročno, dokler ne spremeniš reči v glavi. Pa ne reči v zvezi s hujšanjem. Niti slučajno ne. Če imaš problem z rdečo, moraš rešiti reči v zvezi s tvojim lotevanjem dela, funkcioniranjem na tem področju, prilagajanjem, z egoizmom ali neegozimom, pa v katerokoli stran že, če imaš problem z oranžno, se lotiš tega reševanja na področju veselja do življenja, stvari, strasti, če imaš problem na rumeni, se lotiš reči na samozavesti, na tem, da te ljudje ne izkoriščajo, ali pa si morda preveč popustljiva, če imaš problem z zeleno, seveda delaš na svoji (ne)posesivnosti in tako naprej v tem smislu. Ko rešiš osnovni problem, te prenajedanje s hrano mine. Postane ravno pravšnje. Dokler imaš pa problem, pa na kateremkoli področju že, pa ga telo, energetska baza rešuje tako, da je. Toliko je, da lahko dobro funkcioniraš na teh vibracijah, ker sicer zboliš. Ne moreš ti razmišljat v eni smeri, funkcionirat energetsko pa v drugi. To dvoje je skregano s pametjo. Torej moraš jesti, če želiš sploh začeti reševati osnovni problem, ki seveda ni hujšanje. Telo potrebuje te vibracije, to frekvenco za funkcioniranje, za življenje. če razmišljaš npr. preposestniško, mora imeti zelena čakra toliko in toliko energije več, kot jo sicer človek rabi in si jo bo vzela - s hrano. In z vsemi čakrami je tako. Tako da je logično, da lahko hujšaš in hujšaš na silo, pa ni haska, še bolj je logično, da sploh ne moreš hujšat. Nihče ne more. Kdorkoli pa dela nekaj na silo, ne reši dolgoročno nič. Popolnoma nič, razen da razmišlja zgolj in samo o tem koliko, kaj, kdaj sploh lahko poje. To delaš lahko leta dolgo, pa boš še vedno imela problem s težo, v bistvu se lahko leta dolgo mučiš s hujšanjem, bo telo vedno zahtevalo funkcioniranje na tvojih frekvencah, dokler ne spremeniš samega razmišljanja o veliko globjih rečeh, toliko časa boš rabila točno določeno hrano. KOnkretno ti OH. Zato je brez veze na silo hujšat. rešitev je mnogo bolj kompleksna in mnogo bolj dolgoročno učinkovita, če se je lotiš na pravem koncu. Saj si razumela mojo kolobocijo, a ne.