writing-img

zbujanje ponoči na 3 ure

clock-img

02.09.2009, 00:34

clock-img

anika87

pencil-img

767

Mene pa zanima, ali ste zbujale svoje otroke ponoči na 3 ure za hranjenje. Jaz svojega ne, prespi od 21h do 5h. Zdravnici sem rekla, da ga ne budim, pa je rekla, da je treba dojenčke do 3 mesecev buditi. Pa sem pač bla tiho, rekla aha in si mislila svoje (da ga ne bom), zdej pa mene zanima, zakaj bi ga to morala budit, da bi ga hranila na 3 ure, če pa prespi, potem ni lačen, a ne.
A ste ve budile?

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

clock-img

02.09.2009, 07:08

clock-img

nebo

pencil-img

1664

Ne budi ga, če spi in seveda, če se normalno redi, pa pazi, da ne dobiš kakšnega zastoja ti....jaz sem svojega user posted image  3 tedne na začetku budila in kaj imam sedaj, zredila za se kar precej...(danes se greva ravno pokazat v posvetovalnico) in seveda sem mu uredila ritem tako, da se sedaj sam zbuja na 2-3 ure...

Pusti ga spat!! user posted image user posted image

clock-img

02.09.2009, 07:10

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Nisem ga nikoli budila, pa je bil drobižek. 

clock-img

02.09.2009, 08:23

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

Ta prve nism budila, druga je pa nedonošenka in ko sva bile doma, sem jo ene 14 dni ponoči hranila na 3 ure. zdaj je ne budim več - le ona meneuser posted image

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

02.09.2009, 12:36

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

Pusti ga da spi!!!!

še prehitro bo prišel čas ko ga bo začel ponoči lumpat......

clock-img

02.09.2009, 12:40

clock-img

tasa_m

pencil-img

21300

Jaz svoje nisem budila. Sem delala že s tem napako, da sem jo previjala ponoči in jo čist predramila, tako da je pol rabila kar nekaj časa da je zaspala nazaj, če sploh je, ker je bila prej itak lačna user posted image .

Pusti ga da spi, slej ko prej bo se ti zbujal (ali pa ne) user posted image

clock-img

02.09.2009, 12:44

clock-img

pikatara

pencil-img

833

Jaz sem naša dva budila na tri ure, ker sta bila dvokilska in sta porabila eno uro, da sta spila 0,3. Če ne bi bila tako majhna, ju ne bi, ker sta se navadila. Sedaj pri petih mesecih pa se zbujata samo še enkrat, pa še to samo mala, mali pa bi spal, vendar ga njeno jakanje zbudi. Ne poslušaj drugih, poslušaj le sebe in svojega otroka. Dokler napreduje, ga le pusti tako kot mu paše.

clock-img

02.09.2009, 12:55

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ne. Ne ga budit.
Če lepo napreduje na teži.

Jaz nikoli nisem bila v taki situaciji, da bi se to spraševala,ker sta se oba zbujala na 1 uro. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.09.2009, 14:15

clock-img

misamuk

pencil-img

239

Jaz sem našo prve 14 dni zbujala ponoči, da je pridobivala na teži. Sicer so meni v porodnišnici rekli (prezgodaj rojena), da mora podnevi jesti na 3 ure, ponoči naj jo pa po 14 dnevih pustim (prej pa na 4 ure). Sem tako delala, mala krasno pridobivala. Potem sem počasi prenehala, ona je tudi povlekla in sedaj spi normalno (z 1 zbujanjem).
Mislim, da pa 3 mesečnega dojenčka res ni treba ponoči zbujat.

clock-img

02.09.2009, 14:36

clock-img

kaminek

pencil-img

1728

če user posted image  ni nedonošenček, ali pa z nizko porodno težo, ga ne budit. če čez dan poje veliko obrokov, ponoči ne rabi več tako veliko, zato ga ne zbujat.

a maš mogoče ti s tem težave al kaj? ne preveč po reglcih met otroka, verjemi, da ko bo lačen, se ti bo oglasu.

clock-img

02.09.2009, 19:42

clock-img

anika87

pencil-img

767

Punce, pa saj ga ne budimuser posted image   Nobenkrat ga nisem.  Saj sem napisala, da ga ne, kljub temu da so mi rekli da ga moram (pediater). Spi od 21 do 5h. Mene je samo zanimalo zakaj je to tolk pomembno, da bi moral do 3 mesecev otroka zbujat ponoči (donošenega), če dobiva na teži dost od dnevnih obrokov. Samo to me zanima iz firbca. user posted image

< Sporočilo je popravil anika87 -- 2.9.2009 19:43:14 >

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

clock-img

02.09.2009, 20:09

clock-img

tasa.m

pencil-img

719

Nikoli, to bi počela edino, če ne bi pridobivala na teži. Se mi pa od petega meseca sama prebuja na tri, štiri ure user posted image .

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

clock-img

02.09.2009, 21:46

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Starejše nisem nikoli budila, ker se je sama. user posted image
Tamalo pa sem dokler ni dosegla 3 kile občasno zbudila. Bila je namreč nedonošena.

clock-img

02.09.2009, 22:52

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Če je otrok nedonošen, ali pa če ne pridobiva na teži, ga je potrebno zbujati in hraniti, drugače pa ne.
Še dobro, da lepo spančka.

clock-img

06.09.2009, 18:51

clock-img

Želvi

pencil-img

65

Jaz naše, ki bo sedaj stara tri mesece, že od začetka nisem nikoli zbujala ponoči, pa čeprav so nam v porodnišnici rekli, da  mora tudi ponoči na 3 ure jesti. A po vseh pogovorih z izkušenimi mamicami sem raje upoštevala njihove nasvete in jo pustila spati, ker če spi je že sita, ko je pa lačna se pa tako ali tako zbudi. Kar je važno je le to, da sicer dobiva na teži oz. lepo napreduje.

clock-img

19.09.2009, 22:19

clock-img

SasMami2be

pencil-img

70

stara modrost že pravi, da telo samo najbolje ve, če mu prisluhnemo.

tale malček in vsi ostali dojenčki so še 'nepokvarjeni' z umetnimi potrebami in vzgibi.
Sam se bo prebudil in ti bo že dal jasno vedet, da hoče papcat!
Mi2 z možem spodbujava malega k temu, da sam prepoznava svoje potrebe in ga ne 'učiva' jesti in piti ko mu ni. Od tod tudi veliko razlogov za debelost v odrasli dobi.

Vsako telo ima svoj bioritem. Pomagajmo svojim malčkom, da ga ohranijo.
Naš se tudi kdaj ponoči zbudi sam in hoče papat. Pa mu dam, če vem, da je zvečer res slabo jedel. Kljub temu lepo spi naslednje dni in se mu red pri hrani ne podre. Mi tudi kdaj postanemo lačni ob čudnih urah in resnično potrebujemo hranjenje.
Dober tek!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem