writing-img

zdravstveno zavarovanje

clock-img

18.01.2006, 08:56

clock-img

Anonimen

Ja kako je s tem, če oče in sin nista na enakem naslovu prijavljena. Je potem lahko otroko po njem zavarovan? Jaz pa sem brez zaposlitve in kako je potem s tem, če otrok ne more biti zavarovan po očetu!

clock-img

18.01.2006, 09:05

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Lahko je zavarovan po očetu. Pri nas je že bilo tako, brez problemov.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

18.01.2006, 14:36

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

100% je lahko otrok zavarovan po očetu

CatJa, a mogoče veš, če lahko oče v tem primeru koristi očetovski dopust (mislim onega neplačanega, ne tistega tik po porodu)? Ker bolniške ne more dobiti, to sem že ugotovila.

clock-img

18.01.2006, 20:17

clock-img

Nia30

pencil-img

329

Če je oče priznal očetovstvo je lahko otrok brez problema zavarovan po očetu. Če si ti brez zaposlitve in prijavljena na zavodu, torej v evidenci iskalcev zaposlitve, se na občini zavaruješ kot občan (obvezno zdravstveno zavarovanje). V vlogi navedeš tudi osebe, ki jih krati zavaruješ, torej tvoj otrok. Za zavarovanje potrebuješ potrdilo Zavoda za zaposlovanje (da si v evidenci), potrdilo matičnega urada o skupnem gospodinjstvu in potrdilo davčnega urada, da nimaš katastrskega prihodka.

Jančika, mislim, da je (neplačani) očetovski dopust vezan na delodajalca - ta ti pove, kdaj ga lahko koristiš. Ne vem točno. Lahko pa preverim.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem