writing-img

zelen kakec

clock-img

12.01.2005, 18:20

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

Verjetno že obdelana tema, ampak vseeno vas prosim za pmpč, nasvet.

Kaj pomeni ta zelen kakec pri $ tedne staremu dojenčku :zmeden:? Saj v glavnem je rumene barve, sedaj je pa že Dvakrat ( včeraj in danes) bil zelen. Vmes pa tud rumen...Aja, pokaka se mi tri krat( včasih več, včasih manj ) na dan. A bi me moralo vse to skrbet :( ?
No, lp vsem :muca:

clock-img

12.01.2005, 18:21

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

Ups, starost je 4 tedne in ne $:)-...

clock-img

12.01.2005, 18:47

clock-img

Pikca

pencil-img

1988

A imate tudi krčke? Naša je imela občasno zelen kakec in takrat jo je bolj zvijalo.
Sicer pa se mi zdi, da jih ima večina včasih zelen kakec in ti ni treba skrbeti.
Lp, Pikca

clock-img

12.01.2005, 19:12

clock-img

BONI*

pencil-img

1011

Kot jaz vem je zelen in rumen kakec čisto normalen kakec pri dojenčku dokler ne začneš še z drugo hrano.

Lp Boni

clock-img

12.01.2005, 19:17

clock-img

taj2004

pencil-img

444

Mi smo tudi tako kakali obcasno seveda do enega mesca... Mislim da ni nic narobere sam cisti se...:zmeden2:

clock-img

12.01.2005, 19:23

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Ojla, kakor je meni znano, zeleni kakec pomeni, da je otrok dobil večinoma prednje mleko, ki samo odžeja, ne pa nasiti. Ni pa z otrokom nič narobe, brez skrbaj;).

clock-img

12.01.2005, 20:47

clock-img

Anonimen

Pravijo, da če otrok kaka zeleno, potem naj bi imel krče. Ampak ti bi to vedela, a ne?

clock-img

12.01.2005, 20:50

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

Ja , ful hvala za odgovore.... v bistvu ga res kar dobro napenja, ko malega :hudicek:.

No, upam, na čim manj zelenih kakcev :).

pa pa :rozica:

clock-img

12.01.2005, 23:15

clock-img

jasna j.

pencil-img

89

Nekje sem prebrala, da če ima otrok zeleno blato, pomeni, da ima mama ful dosti mleka. To nekako paše s tistim mnenjem, da popije prednje mleko. Ni panike. To je normalno.

clock-img

13.01.2005, 09:33

clock-img

Miško

pencil-img

189

Hi

Mi imamo tudi vsake toliko časa zelen kakec, pa sem povprašala patronažno in mi je rekla, da ni panike, da je to odvisno od tega, koliko časa se kakec zadržuje v črevesju. Smo stari 3 mesece, krčkov pa nimamo.

Lp

Miško&Matija

clock-img

13.01.2005, 09:47

clock-img

Vidov ati

pencil-img

106

Zelen kakec je posledica vrenja v črevesju, kar lahko povzroči krče, vetrove, pa tudi zaprtje. Zaželena je masaža trebuščka s celo dlanjo, in sicer da je sredina dlani na popku, potem pa masiraš kot da krožno v smeri urnega kazalca mesiš testo. Masaža mora biti konkretna oz. pritisk na trebušček in ne božanje trebuščka. Mali ponavadi začne prdeti, prav tako pa se mu pospeši odvajanje blata. Mi to počnemo dokaj redno in nimamo več zelenega blata. Ko pa ga je imel, ga je pa fajn matralo (krči, vetrovi). vetrove še vedno ima, krčke pa smo odpravili. Pomagajo tudi kapljice Sab Simplex, pa čajček Hipp (Komarček, janež, kumina,..skupaj mešano) ali pa Plantex.

Poleg masaže pomaga tudi voziti kolo z njegovimi nogicami.

Vidov ati

clock-img

13.01.2005, 11:48

clock-img

asso

pencil-img

3700

Zelen kakec pride tudi, ko mamica je kaj zelenega: špinačo...

clock-img

13.01.2005, 13:26

clock-img

cinci

pencil-img

403

ja kukr pa sem jst obveščena pa je zelen kakec da otročka boli trebušček

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem