writing-img

zmrznjen stročji fižol

clock-img

17.07.2011, 16:58

clock-img

TDTP

pencil-img

366

Pozdravljene! rabila bi vašo pomoč, in sicer: letos sem prvič imela stročji fižol doma na vrtu in naredila sem nekaj solate jo vložila in je zelo dobra! Nekaj pa sem ga dala v skrinjo (cc. 10 kg), zdaj pa mi je tašča rekla, da če ga daš v skrinjo, potem sploh ni več dober, ko ga skuhaš, zato bi še kar naredila vložene solate. zanima me, če je to ok, ali ne? Vesela bom vsakršne informacije! lp

clock-img

17.07.2011, 17:00

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

jaz sem imela zmrznjenega. pa mi je bil čist dober. samo sem ga prej blansirala.

odmrzni ga, pa probaj, ce ti sede.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

clock-img

17.07.2011, 17:12

clock-img

sami0804

pencil-img

6757

Jaz ga že par let redno zamrzujem,pa mi je čisto ok.
Zamrznem ga kar surovega,ga nič ne blanširam-še kaki mesec nazaj smo pojedli zadnjo vrečko iz lanskega pridelka,pa je bil v redu...

Se je moja tašča predlani tudi zmrdovala nad  mojo "ozimnico".....lani se je že sama pohvalila,da je zamrznila stročji fižol,edino blanširala ga je,kot miška...user posted image

clock-img

17.07.2011, 17:19

clock-img

TDTP

pencil-img

366

pol ima pa moja tašča malce čuden okususer posted image !lp

clock-img

17.07.2011, 21:50

clock-img

Anonimen

mi vedno damo v skrinjo, blansiranega. Narezanega za solato in na male koscke za juho. Leta in leta tko delamo, vedno super. Tasca se moti, kr povej ji user posted image .

clock-img

17.07.2011, 23:16

clock-img

Spark

pencil-img

1863

Mi lahko prosim po kmečko poveš kako točno blanširati?

clock-img

17.07.2011, 23:23

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Mi lahko prosim po kmečko poveš kako točno blanširati?

samo prevrem, ne skuham. Skuha se potem, ko se zmrznjenega vrze v vodo in skuha juha iz njega, npr.

clock-img

18.07.2011, 07:43

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Od kar pomnim smo blanširali in dali v skrinjo. Vložen pa nam ni bil nikoli všeč. Zamrznjenega smo pol skuhali s krompirjem in naredili toplo/hladno solato. Odcediš vodo, mali z vilico pretlačiš, domače olivno olje, kis, sol in strt česen. Mami je tudi skuhala mlečno juho- stročji fižol, kos prekajenega mesa, za otroke hrenovke, na koncu pa dodala kislo smetano. Ali pa čist normlano solato z bučnim oljem, kisom, soljo.
Nam je super zamrznjen, delaš lahk veliko več stvari iz njega, kot iz vloženega

clock-img

18.07.2011, 16:59

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Nikoli ne blanširam pred zmrzovanjem. Očistim, narežem, zamrznem, potem pa odmrzjenega skuham za solato ali pa ga popražim skupaj z mletim mesom in naredim ven nekakšen zelenjavni golaž. Včasih ga vržem še v riž ali zelenjavno juhco. Vedno odlično user posted image ... Mož ima rad zabeljenega s kislo smetanco in grumpki, tega pa pripravljam samo svežega.

clock-img

18.07.2011, 17:52

clock-img

luka jan

pencil-img

1799

Tudi jaz ga najprej blanširam, nato pa dam v skrinjo. In je odličen, sploh pozimi za kakšno solato ali pa boranjo.

Imam pa en drug problem, skoraj nikoli mi ga nič ne ostane za v skrinjo, vse pojemo prej.user posted image

clock-img

27.08.2011, 15:37

clock-img

fusia

pencil-img

612

Meni se tudi zdi, da zamrznjen stročji fižol ni dober. Jaz naredim tako, da dam zamrznjenega v vrelo vodo, počakam da vre kako minuto ali dve nato pa zamenjam vodo in skuham do konca. Malo pomaga da ima boljši okus.

clock-img

27.08.2011, 15:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

27.08.2011, 16:53

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

seveda lahko zmrzneš, saj ga v trgovini tudi dobiš zmrznjenega. mislim pa da je fajn da je blanširan, tako kot npr. korenje, brokoli ali karfijola. samo če Tutan rata skuhat neki užitnega iz neblanširanega zamrznjenega fižola ( user posted image ), potem se po moje tudi tako lahko da not lonec..

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem