writing-img

zobki in neješčnost - povezano?

clock-img

06.12.2005, 19:43

clock-img

Lejči

pencil-img

520

hojla,

zanima me, če ste imele kako podobno izkušnjo - pri nas imamo 7,5 mesečno punčko, kateri sedaj na vso moč rastejo zobki (en je k sreči že pokukal na plan) in zadnje dni zelo slabo je. doji se normalno, le goste hrane ne mara, še zlasti zelenjave ne, kakšno sadno kašico tako za silo poje. razmišljam, da je to dvoje (zobki in neješč.) mogoče povezano user posted image . kako je bilo pri vas? moram pa priznati, da nad zelenjavo tudi sicer ni navdušena user posted image . le s težavo spravi dol par žličk, izjema so bučke, pa brokoli.
hvaležna vam bom za kak nasvet.

lp,
Lejča

clock-img

06.12.2005, 19:46

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Ja seveda. Pri Zari je bila vedno neješčost posledica izraščanja zob, pa kakšna vročina...dan, dva...saj se doji, tako, da ni panike...
Z zelenjavo pa malo počakaj, pa ji ponudi kaj drugega, čez en čas pa spet zelenjavo...včasih so polni fint...

lp

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

06.12.2005, 19:49

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Pri nas je bilo enako, kot je opisala Zara. SEm mu pač dala več sadja in pa pijače (sokovi, čaji).

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

06.12.2005, 20:02

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Ja, pri nas sta tudi povezana neješčnost in rast zobkov. Saj, če pomisliš, če tebi rastejo modrostni zobje, te tudi vse boli in ti ni preveč do hrane.
Tako da ji kr ponudi bolj tekočo hrano, z gosto hrano pač malo počakaj.
Zelenjavo ji probaj ponudit v kombinaciji s sadjem (npr.bučke z banano) ali pa ji malo posoli, da dobi malo bolj okusa.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

06.12.2005, 20:28

clock-img

Lejči

pencil-img

520

bom poskusila, hvala za idejo.
hvala punce! ste me potolazile user posted image

clock-img

06.12.2005, 22:15

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

pri nas je blo isto - zobki so začeli okoli 7,5 m. do 8,5 je imel pet zob in takrat je začel 'normalno' jesti. med izraščanjem sem ga najbolj zamotila s pečenim krompirjem, ki ga je držal v roki in grizljal, makaroni, kuhanim korenjem... zdaj najraje je speštano hrano, da je še malo koščkov, pasirane ne mara, prav tako ne pire krompirja.

iz malega zraste veliko

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem