writing-img

zobozdravnik

clock-img

14.01.2008, 08:38

clock-img

belinka

pencil-img

12

Lep pozdrav!

Prosila bi za pomoc. Namrec, morala bi k zobozdravniku. Sedaj pa ne najdem nikjer odgovora o tem ali lahko popravlja plombe ali pa je to skodljivo (mislim na tiste srebrne). Zato bi vas prosila za vase izkusnje s tem, da vem kaj naj naredim (ali naj pocakam - ceprav to tudi ni vrjetno dobro,...).

Hvala!

clock-img

14.01.2008, 08:45

clock-img

Inigo

pencil-img

4378

seveda lahko greš! brez skrbi. pri zobarji pa povej, da si noseča in ti bo sam še enkrat isto povedal.

pa lepo zrihtaj!

clock-img

14.01.2008, 09:39

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo
seveda lahko greš! brez skrbi. pri zobarji pa povej, da si noseča in ti bo sam še enkrat isto povedal.

Točno tako user posted image  Meni je zadnjo plombo naredil ravno nekje v tretjem-četrtem mesecu nosečnosti user posted image

clock-img

14.01.2008, 09:42

clock-img

belinka

pencil-img

12

Hvala! Sem ze malo bolj pomirjena. Pac nekje sem brala, da bi naj odsvetovali odstranjevanje teh plomb (srebrnih), ker naj bi bile skodljive (tudi za plod). Pa se raje informiram kako se izvaja v praksi.

Pa ko so vam popravljali stare plombe, kaj so tudi uporabljali te srebrne ali so uporabljali kaksne druge?

clock-img

14.01.2008, 09:44

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: belinka
Pa ko so vam popravljali stare plombe, kaj so tudi uporabljali te srebrne ali so uporabljali kaksne druge?

Pri meni nazadnje "srebrne" - amalganske.

clock-img

14.01.2008, 10:12

clock-img

spps

pencil-img

14046

ojla!
tud men so naredili srebrno plombo na sred nosečnosti.Zobozdravnici sem povedala da sem user posted image .nisem imela nobenih težav niti bebica.lp!
p.s.:čimmanj obiskov zobozdravnika med nosečnostjo želimuser posted image

clock-img

14.01.2008, 14:53

clock-img

ursalara

pencil-img

2232

meni osebno moj zobozdravnik ni hotel opravljati nobenih posegov in se z bolečino spopadam se danes 

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

clock-img

14.01.2008, 19:19

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Jaz sem ravno od zobarja, trebuh se mi že ornk pozna, tako da je bilo očitno, da sem noseča, pa je vseeno naredil srebrno plombo. Sem pa tudi jaz brala, da so nasplošno škodljive...
No, naj povem dobro stran obiska pri zobarju v nosečnosti: zgleda, da je res, da se proti koncu nosečnosti nosečnicam sprošča nek hormon, ki deluje kot analgetik, protibolečinsko. Mi je namreč vrtal in vrtal in me ni bolelo skoraj nič, pa ponavadi ful skačem po stoluuser posted image

clock-img

15.01.2008, 09:41

clock-img

pikica_30

pencil-img

486

jaz sem bila tudi prejšnji teden pri zobozdravniku in mi je naredil eno plombico ("srebrno"). to ni škodljivo, v bistvu je ful boljše kot, da imaš luknje. je pa seveda boljše, da ti vse dela brez injekcij!

pa še to, še preden sem vedela, da sem noseča (ampak sem že bila), sem bila na operaciji zaradi granoloma, kjer sem dobila več injekcij in kasneje sem za to povedala ginekologinji, pa je rekla, da ni nič hudega. Tako, da brez skrbi!  

clock-img

15.01.2008, 15:53

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Jaz sem bila prejšnji teden zadnjič pri zobozdravniku. Mi je sicer dala belo plombo, ampak prej je bila pa tudi kakšna srebrna. Pa kanale mi je pucala, pa zdravila v zob dajala... Po moje morajo tudi zobozdravniki vedeti, ali kakšen material škoduje plodu ali ne user posted image .

clock-img

16.01.2008, 12:34

clock-img

Tato

pencil-img

102

pozdravljena,

tudi jaz sem bila pred časom pri zobarju, in sem tudi povedala, da sem noseča... in mi je takoj zobazdravnica rekla; ja potem, ti pa ne smem dati srebrnih plomb zaradi ploda, ampak belo.

clock-img

16.01.2008, 13:31

clock-img

belinka

pencil-img

12

Tako kot zgleda vsak zobozdravnik naredi po svoje. Tudi sama sem ze bila sedaj pri zobozdravniku, pa mi je normalno popravljal staro plombo in dal novo (oboje srebrno). Sem opozorila, da sem noseča in da sem brala, da naj bi bile srebrne skodljive. Pa je rekel, da lahko normalno se vse dela. Pa se sem narocena.

Tak, da mi ni ravno jasno kak je zdaj s tem. Zgleda odvisno od zobozdravnika. Upam le, da ni ˝preskodljivo˝ in da bo vse ok.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem