Pozdravljene, imam dva otroka, 4+ in 2+, potiho si želim še tretjega..hmhm, po pravici niti sama ne vem, ali je želja resnična, ali je pač samo to, da sta otroka že …no, to bo sedaj slišati hecno »samostojna« recimo, torej že izven tistega najnežnejšega obdobja, čeprav – da ne bo pomote – se mi vsako leto zdita še vedno pre/majhna J…in me pač le po domače »goni« po še eni stručki…res ne vem, a želja po še enem je zelo močna, praktično vsak dan premišljujem o tem, ko sem to omenila možu (seveda že par mesecev nazaj), pa mi je postregel s svojim videnjem, ki je bolj po moško down-to earth , realno in sledeče:
1. Dva sta čisto dovolj (s čimer se delno strinjam, imamo se fino,rada se imata, zdimo se nekakšna zaokrožena »klapa«, imamo dvosobno stanovanje, spadamo v srednji sloj…torej midva lahko za dva finančno, čustveno/psihično in fizično dobro poskrbiva)
2. Pri treh ali več je vsaj eden VEDNO zanemarjen - v smislu, da se ga da na nek način na stranski tir, pa čeprav je možu jasno, da se občutek ljubezni blablabla množi, ne deli, ne misli si torej, da ne bi mogla gojiti enakih čustev do še enega kot do teh dveh …
3. Pravi, pa bomo sedaj s tema dvema končno začeli skupaj RASTI v smislu: smo ven iz plenic, učili se bomo smučat, vozit kolo (eden že obvlada, drugi še ne itd), če pa bo prišel tretji, bomo nekako NAZADOVALI vsi skupaj, v smislu, da on sam recimo ne bo mogel z obema na smučišče, medtem, ko bom jaz imela tretjo štruco recimo doma ipd. da bosta torej prva dva nekako zapostavljena v določenih stvareh, ker se bo treba zgledovati po najšibkejšem členu…
4. Razen varstva med službenim časom, nimava nobenega varstva za otroke, torej, moji starši niso zainteresirani oz. le za 1x na leto eno popoldne, TRI otroke je pa sploh težko komurkoli pustiti, pri čemer naj povem, da že 4+ leta nisva bila niti v kinu, kaj šele kje drugje, ker pač nimava varstva na razpolago.
Sedaj me pa zanima, predvsem od tistih, ki imajo tri ali več otrok, ker si dejansko ne predstavljam, kako se lahko človek »porazdeli« med toliko otrok, sploh, ko so vsi še majhni, tja do 8-10 let, saj menda ne moreš rečt, da 6-letni otrok pa ne rabi mame toliko kot en 2-letni ali pač?!
Jaz npr bi se že sedaj včasih najraje kar klonirala, ker tamalega še dojim, taveliki se pa tako rad crklja in ko se zbudita popoldne – po navadi istočasno – sta oba tako crkljiva, jaz pa samo dve roki L
Pa ko so recimo vsi bolni (ker pri nas je po navadi tako, da ko je eden, kmalu zboil še tadrugi, če ne še jaz)???
Ne vem, morda samo nisem dovolj psihično trdna in bi me take zadeve hitro iztirile, pa bi se počutila, da nekoga zanemarjam, kaj pa vem….
Dejansko me zanimajo predvsem izkušnje, vsakdanje stvari, pa razlike potem, ko imaš že dva nekaj časa, pa pride še tretji, kako se je to pri vas »uglajzalo«, ideje, plusi, minusi (saj ne, da bi kdo videl minus v otroku, saj veste, kaj mislim, morda minusi za ostale otroke?)
Jasno mi je, pa tudi poznam jih veliko, ki imajo več otrok in vsi so soglasni, da človeku za nobenega otroka VEČ ni žal, da ti je žal kvečjemu za kakega MANJ J
Spomnim se pa še, da sem nekje brala intervju s tem priznanim ginekologom Pušenjakom in je izjavil, da ima »le« dva otroka, ker je ENO romantična slika velike družine nekje na cesti, v parku itd., DRUGO pa, da otroku kadarkoli lahko nudiš tisto, kar dejansko RABI – psihično, materialno, fizično (pri čemer gotovo ni mislil, da ga razvajaš ali zasipaš materialno).
Torej, kaj menite o tem?
Se nasploh preveč obremenjujem? Sem morda le podlegla trenutni modi »treh otrok«, ker namreč…to mi je jasno…to je sedaj v modi, a očitno me je to sublimno doletelo, ker razumsko se ne počutim »brejnvašt«, hihi J J
Hvala in lep dan vsem