cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Igrajmo se

calendar-img

Igra spodbuja dojenčkov razvoj
Igra je zabaven način spodbujanja otrokovega razvoja, dojenčku pomaga pri spoznavanju lastnega telesa in sveta, ki ga obdaja. Pri igri dojenček uporablja in tako razvija vse svoje čute. V prvem mesecu naj bo igra zelo nežna in kratkotrajna, saj se novorojenček hitro utrudi. Užival bo ob vašem petju (tudi če ne bo ubrano), na sploh ob zvenu vašega glasu, zato se z njim veliko pogovarjajte, lahko mu tudi berete časopis na glas. Ob glasbi nežno zaplešite z njim ali pa stopite z njim v naročju do okna in mu razkažite zunanji svet. V lepem vremenu ga lahko odneset_e ven, da sliši in vidi utrip okolice in da začuti vonj in sapico svežega zraka. Ne pozabite pa na ustrezno zaščito pred soncem in vetrom.  

Igrače za novorojenčka?
Najljubša novorojenčkova igrača so starši, saj neizmerno uživa v opazovanju maminega ali očetovega obraza in poslušanju glasu staršev.
Za spodbujanje čutov mu nad posteljico obesite vrtiljak, ki naj bo živih in kontrastnih barv. Večina vrtiljakov tudi igra nežne melodije, ki dojenčka pomirijo.

Izbirajte ropotuljice, knjigice in druge igrače v kontrastnih barvah, dojenčku so sprva najbolj všeč črno-beli vzorci in čiste žive barve (rdeča, rumena, modra, zelena). Vedno pa se prepričajte, da je igrača, s katero se igra vaš otrok, varna, brez majhnih delcev, ki bi jih lahko otrok odstranil ali odtrgal (nevarnost zadušitve in zaužitja), brez ostrih robov in izdelana iz neškodljivih materialov.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem