cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: igrajmo se

calendar-img

Spoznajmo se!
Igra z dojenčkom je pravi užitek, nudi pa tudi priložnost za medsebojno spoznavanje in zbliževanje. Z igro spodbujamo dojenčkov razvoj. V prvih mesecih naj bo igra nežna in kratkotrajna, saj se dojenček hitro utrudi. Pojte mu, pogovarjajte se z njim, lahko mu tudi berete; vsebina ni važna, dojenček uživa ob vašem glasu in druženju z vami.
Glavo in oči obrača proti izvoru svetlobe, rad gleda kontrastne vzorce in močne barve, zato mu ponudite različne igračke, da se jih dotakne ali jih prime. Da se dojenček ne naveliča okolice, večkrat prestavite njegovo zibko ali počivalnik, tako bo imel vedno kaj novega za opazovanje. Ne pozabite na dolge sprehode, kjer se bosta naužila svežega zraka in uživala v novostih izven doma.

Primerne igračke
 Za spodbujanje čutov mu nad posteljico obesite vrtiljak, ki naj bo živih in kontrastnih barv, saj dojenčka barve v tem obdobju močno zanimajo. V trgovinah boste našli tudi igralne blazine - odejice, ki jo položite na tla, dojenček pa se na njej igra. Lahko jo zašijete tudi sami, pomembno je, da je na otip iz različnih in pisanih materialov; žameta, svile, grobega bombaža, … Dojenčka raznolikost materialov, ki jih raziskuje s prstki, nadvse zabava. V trgovinah je na voljo pisana paleta različnih igrač. Pazite, da izberete takšne, ki bodo všeč tudi dojenčku in ne le vam. Izbirajte ropotuljice, knjigice in druge igrače v kontrastnih barvah, saj so dojenčku najbolj všeč črno-beli vzorci in čiste žive barve (rdeča, rumena, modra, zelena). Najpomembneje pa je, da so igrače brez majhnih delcev (nevarnost zadušitve in zaužitja), brez ostrih robov in izdelane iz neškodljivih materialov.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem