cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Dobro je vedeti

calendar-img

Nazaj v službo
Porodniški dopust se počasi izteka in bliža se dan, ko bo treba nazaj v službo. Le redke družine si lahko privoščijo, da mama ostane doma in skrbi za družino. Veliko žensk si pa tudi želi vrniti na delo, saj imajo rade svojo službo in družbo na delovnem mestu.
Kakorkoli že, potrebno se je odločiti glede otrokovega varstva. Možnih je več rešitev, nobena pa ni idealna, vse imajo svoje prednosti in slabosti. Skrbno pretehtajte, ali vam bolj ustreza varstvo otroka pri starih starših ali v vrtcu oziroma vam je ljubša varuška. Vsaka družina poišče najprimernejšo rešitev zase.
Zavedati se je treba, da je pred otrokom velika sprememba. Poskušajte ga postopoma navaditi, da mama ne bo mogla biti z njim vsak trenutek dneva. V prehodnem obdobju ga naj vsaj za kratek čas (morda pol ure dnevno) pazi kdo drug. Nikoli pa otroku ne obljubite nečesa, za kar že vnaprej veste, da ni uresničljivo (na primer: mama bo takoj po malici prišla pote). Napačno je mišljenje, da se bo otrok zamotil in pozabil obljube, prav nasprotno. In naslednjič bo ločitev še težja in še bolj boleča.
Pazite tudi, da ne boste otroku pokazali lastne žalosti ali zaskrbljenosti ob njegovem odhodu v vrtec, saj bo potem sam še bolj čutil, da je odhod v vrtec žalosten dogodek.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem