cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Igrajmo se

calendar-img

Za živahne dojenčke
Dojenčki obožujejo živahne igrice, kot so jahanje na hrbtu ali guganje na stopalu, ki jih bodo pospremili z glasnim smehom. Čas je pravi, da ga seznanite tudi z žogo, če ga še niste. Naj bo mehka, po možnosti iz blaga. Z njo se lahko žogate, ali pa mu jo skrivate, ali pa jo vržete na drug konec sobe, otročiček pa naj jo prinese nazaj. Seveda pa še vedno najbolj uživa v glasnih igricah. Na razpolago mu dajte kuhinjske lonce in pokrovke, po katerih bo tolkel z lesenimi kuhalnicami in ob različnih glasovih neizmerno užival. Pokažite mu tudi, kako naj manjše predmete, npr. kocke ali desertne žličke zloži v lonec in iz njega. Seveda pazite, da ti predmeti ne bodo premajhni. Lahko jih da v usta in pogoltne.

Čas za risanje
Nastopil pa je tudi že čas, ko otroku lahko ponudite debel svinčnik ali barvice (v trgovinah lahko kupite posebne debele barvice ali flomastre, namenjene dojenčkom (take lažje prime v svoje okorne rokice) in list papirja. Z risanjem in slikanjem že pri majhnem otroku spodbujamo razvoj domišljije.

Milni mehurčki
… so zabava ne le za male dojenčke ampak tudi za starejše otroke. Lahko jih naredite doma. Z vami delimo recept za »domače« milne mehurčke:
90 ml tekočega detergenta za pomivanje posode zmešajte z 9 dcl vode. Dodajte 120 ml glicerina , da bodo mehurčki obstojnejši.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem