cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj:

calendar-img

Pri desetih mesecih starosti večina dojenčkov ponoči spi približno 10 do 12 ur in ob tem potrebuje še dva eno- do dvourna dremeža čez dan. Večina dojenčkov ponoči spi že vsaj 5 do 6 ur skupaj, veliko pa se jih ponoči še vedno enkrat do dvakrat zbuja, nekateri (približno desetina) pa tudi pogosteje.
Za dober in dolg spanec (tako dojenčkov kot tudi vaš) je pomembno, da se zna dojenček sam uspavati, saj bo le tako lahko ob nočnem prebujanju ponovno zaspal brez joka in vaše pomoči.
Ko otrok osvaja nove gibalne veščine (ko se uči dvigovati na vse štiri, plaziti, postavljati na noge), se velikokrat prehodno pojavi pogostejše prebujanje. Prav tako se lahko v tem obdobju otrok pogosteje prebuja zaradi straha pred ločitvijo od staršev. Pa tudi, če se je otrok čez dan preveč utrudil, bo ponoči slabše spal in se pogosteje prebujal.  

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem