cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Mamica in očka

calendar-img

Lahko dojenčka razvadim?
Strokovnjaki trdijo, da dojenčka v prvi polovici prvega leta ne moremo razvaditi, tako da ga lahko mirne vesti zasujete s pozornostjo. Celo priporočljivo se je z dojenčkom čim več ukvarjati in pogovarjati, saj bo tako bolj zadovoljen in tudi bolj zgovoren. Dojenček se bo z oglašanjem in z igranjem s svojimi prstki za krajši čas tudi že sam zabaval.  

Kaj lahko storite za poglobitev odnosa z dojenčkom?
Dojenčka pozorno opazujte in skušajte razvozlati, kaj vam skuša s posameznim signalom ali jokom povedati, nato pa mu željo seveda izpolnite. Bodite pozorni, da ne spregledate, ko se dojenček trudi pritegniti vašo pozornost s pogledom, nasmehom ali celo jokom. Z jokom vam vedno sporoča, da potrebuje vas in vašo tolažbo.

Dojenčka obravnavajte kot samostojno osebo in se z njim čim več pogovarjajte. Pazite, komunikacija ne poteka le preko besed, še pomembnejša sta obrazna mimika in govorica telesa. Zato skušajte biti, kar se da, vedri, nasmejani, prijaznega pogleda in dojenčka večkrat med pogovorom tudi pobožajte ali objemite. Stres, skrbi in slabo voljo skušajte vsaj za kratek čas pozabiti, osredotočite se na vašega dojenčka in enostavno bodite v danem trenutku samo z njim in se zabavajte.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem