cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Igrajmo se

calendar-img

Predlogi za igre Če boste neprestano kupovali nove igrače, boste kmalu na dobri poti k bankrotu. Hkrati boste ugotovili, da igrač nikoli ni dovolj, saj se jih otroci še vedno zelo hitro naveličajo. Morda je čas, da malo spodbudite otroško (in svojo) domišljijo. Na preprogo v otroški sobici na primer raztresite kocke, ki že nekaj mesecev samevajo v kotu. Premislite, kaj vse lahko naredite iz njih. Precej več kot tisti dolgočasen stolp, ki ga že leta in leta vsak dan gradite znova, kajne? Tudi plišaste živali ali punčke lahko postanejo pacienti, če se otrok spremeni v zdravnika.

Igrače oživite
V sobo postavite škatlo in se z otrokom igrajte plišasto gledališče. Priročno orodje za nove igrice so tudi razne rjuhe, odejice, stara oblačila, kuhinjski pripomočki, blazine. Vse to bo igro poživilo. Z otrokom se greste lahko trgovino. Vse igrače, ki jih ima, postavite na tla. Dajte otroku nekaj denarja in naj kupuje igrače, ki so mu všeč. Tako bo uporabil tudi tiste, ki so že dolgo samevale. Otrok pa bo užival tudi, če ga boste prosili, naj igrače sortira – po barvi, velikosti, materialu. Poleg tega bo s tem pospravil svojo sobo.

Vključevanje v športne aktivnosti
Mnogi starši se pri teh letih odloča za vpis otroka v različne športne aktivnosti oz. se sprašujejo, kdaj je vpis v organizirano vadbo pravi.
Vsako leto starosti se v predšolskem obdobju zelo pozna. Če je precej 3-letnikov za učenje marsikatere ozko usmerjene športe panoge še v vseh pogledih premajhnih, pa lahko to trdimo le še za nekaj 4-letnikov. Dejstvo, da so večinoma vsi 4-letniki že dodobra navajeni na vrtec in njegove zakonitosti (delo v skupini, prilagajanje in upoštevanje pravil, …), se kaže tudi pri športni vadbi. V tem obdobju prihaja do občutno manj težav, kot so jih deležni starši pri vključevanju 3-letnika v vadbeni proces. Otroci lažje prenašajo odsotnost staršev, bolje razumejo podane naloge, hkrati pa so tudi bolj gibalno sposobni. (več o tem, kateri športi so primerni, si lahko preberete v članku..)

To obdobje je primerno za vključevanje otroka v programe, kot so začetni plavalni tečaj, katerega osnovni namen je v prvi vrsti prilagajanje na vodo (prilagajanje na odpor vode, prilagajanje na plovnost, na drsnost, na potapljanje glave, gledanje pod vodo, na izdihovanje v vodo), šele nato pa tudi na učenje prve plavalne tehnike. Zimski čas lahko še vedno namenimo podobnim aktivnostim kot pri 3-letniku, poskusiti pa velja narediti tudi prve smučarske korake, ki pa naj se izvajajo le v lepem vremenu in krajši čas, da otrok pridobi prijetne izkušnje v sicer precejkrat neprijetnem okolju.
Starši naj čas z otrokom na športnem področju namenjajo obisku kopališč, kjer naj bo edini cilj ta, da otrok vzljubi vodo in se v vodi počuti dobro, za učenje pa naj skrbi strokovnjak. Sprehodi v naravo lahko vključujejo tudi lažje vzpone, pri čemer pa je potrebno izbrati lahko dostopne cilje in teren, ki naj ne bo predolg in prenaporen.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem