cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj:

calendar-img

Zdaj se je dojenčkov ritem spanja ustalil, dnevni počitki so vsak dan ob približno istem času, zvečer ima svojo uro za spanje in zjutraj svojo uro za zbujanje. Ponoči spi okrog 10 ur, čez dan večina potrebuje še tri približno dvourne dremeže. Večina dojenčkov (predvsem dojenih) se ponoči še vedno zbuja enkrat do dvakrat za hranjenje.

Vztrajajte pri vsakodnevni večerni rutini, ki dojenčka pomiri in mu da vedeti, da se približuje čas nočnega počitka. Prav tako se vam splača še naprej truditi, da dojenček čim večkrat sam zaspi v svoji posteljici. Nikar ga takoj ne dvignite v naročje, ko se začne pritoževati in stokati, saj je to lahko posledica utrujenosti. Če ga dvignete iz posteljice, mu vzamete priložnost, da bi se sam umiril in zaspal. Lahko pa mu pomagate pri umirjanju z ritmičnim trepljanjem po hrbtu ali ritki. Seveda pa ga je potrebno vzeti v naročje in pomiriti, če se stokanje stopnjuje v jok.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem