cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Igrajmo se

calendar-img

Očka, igraj se z mano!
Oče ima do dojenčka drugačen pristop kot mama, drugačen je tudi način tolaženja, način igre, skratka dojenčkovi trenutki z očetom se razlikujejo od tistih, ki jih preživi z mamo. In prav je tako. S tem dojenčki spoznavajo raznolikost socialnih stikov in čustvenih odzivov. Preživite čim več časa s svojim malim »zakladkom«, mamica pa naj si medtem vzame nekaj trenutkov le zase.
Bodite otrokov partner pri raziskovanju sveta, skušajte mu predstaviti čim več stvari skozi igro. Poskrbite za varno okolje, vse potencialno nevarne stvari in dragocene predmete pospravite na varno – izven otrokovega dosega. Sprehod na svežem zraku bo prijal tako vam kot vašemu dojenčku, lahko se odločite za sprehod z vozičkom, dojenčka lahko nosite naokrog tudi v kengurujčku, na krajši sprehod pa se lahko odpravite tudi z otrokom v naročju.

Želite uživati v otrokovem smehu?
Ta ljubki zvok lahko izvabite z nežnim žgečkanjem ali pihanjem na trebušček, lahko se igrate »biba leze«. Ob ponavljanju igric, bo dojenček vedel, kaj lahko pričakuje, zato bo še bolj užival. Zabavajte ga tudi s petjem, poslušanjem glasbe in plesom ter s prebiranjem knjigic. Razveselili ga boste tudi z raziskovanjem različnih igračk in drugih predmetov. Prav tako je odličen čas za igro med kopanjem, takrat mu pustite, da škropi in brca.

Primerne igračke
 Dojenček že začenja sam posegati po igračah. Rad ima pisane igrače, še posebej take, ki ob dotiku zašumijo, zacvilijo ali zaropotajo. Izbirajte ropotuljice, knjigice in druge igrače v kontrastnih in živih barvah. Poskrbite tudi, da bodo iz različnih materialov, kar bo še izostrilo dojenčkov občutek za dotik. Ponudite mu še igrače, ki jih bo lahko varno žvečil in raziskoval z usti.
Ker dojenček daje igrače v usta, pazite, da bodo kar se da čiste. Morajo pa biti tudi varne, brez majhnih delcev, ki bi jih lahko odstranil ali odtrgal (nevarnost zadušitve in zaužitja), brez ostrih robov in izdelane iz neškodljivih materialov.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem