cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Spanje

calendar-img


Koliko spanja potrebuje?
V starosti 5 ali 6 mesecev večina dojenčkov že spi 5 do 6 ur skupaj. Če vaš ni med njimi, naj vas potolažimo, da še zdaleč niste edini, saj se veliko dojenčkov (predvsem dojenih) ponoči še zbuja enkrat do dvakrat za hranjenje. Zdaj dojenček ponoči spi okrog 10 ur, potrebuje pa še dva ali tri približno dvourne dremeže čez dan (ponavadi vsak dan ob istem času).

Mnogi dojenčki, ki so ponoči že spali daljši interval brez prebujanja, se lahko začnejo ponovno prebujati. Vzrok je lahko lakota zaradi povečane porabe energije bodisi zaradi hitre rasti ali pa zaradi velike aktivnosti čez dan. Dojenčka lahko prebudi tudi nehoten obrat na trebuh ali pa vaš dojenček preprosto pogreša vašo bližino
Spanje je pomembno za otrokov fizični in mentalni razvoj. Med spanjem dojenček raste, njegovi možgani predelujejo in urejajo pridobljene informacije, telesna tkiva se razvijajo in obnavljajo. Od kakovosti spanja pa sta odvisna tudi razpoloženje in pripravljenost na igro. Navsezadnje pa otrokovo spanje vpliva na počutje celotne družine.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem